Fašiangové prstienky zo zemiakového cesta fotorecept
Foto: izabella929
Na dnes som pripravila pre fašiangovníkov niečo na pohostenie...ponáhľala som sa, aby som to do 13.hod. stihla, aby bolo niečo pod zub , Zobraziť celý popisNa dnes som pripravila pre fašiangovníkov niečo na pohostenie...ponáhľala som sa, aby som to do 13.hod. stihla, aby bolo niečo pod zub , keď pôjde sprievod maškár popred nás...
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
200 g varené v šupke |
|
2 dl vlažné |
|
3 lyžice |
|
2,5 dkg |
|
1 ks (z jedného citróna) |
|
1 ks |
|
1/2 čl |
|
|
|
na obaľovanie |
|
|
|
domáca |
|
|
Postup
-
1
Do misy som si preosiala hladkú múku...v strede som urobila jamku, nasypala do nej 3 lyžice krištáľový cukor, na cukor som nadrobila droždie a to všetko som zaliala celým množstvom vlažného mlieka...chvíľočku som nechala podkysnúť a potom som pridala už všetky ostatné suroviny naraz..
-
2
vymiesila som polotuhé nelepivé cesto...a nechala zakryté kysnúť 1 hodinu...
-
3
vykysnuté cesto som preložila na pracovnú dosku..
-
4
urobila z cesta 2 šúľky
-
5
z cesta som nakkrájala kúsky asi tak veľké ako orech.. z cesta som vygúľala orech a ukazovákom som ueobila v strede orecha dierku a otočila na druhú stranu a točila na prste, kým sa otvor nezarovnal...
-
6
pripravila som si na panvicu bravčovú masť s olejom 50 na 50...množstvo...nechala zohriať a v horúcej masti som vyprážala prstienky...pokiaľ som dokončila posledné koliesko, prstienky pekne podkysli...
-
7
hotové vypražené... zmiešala som práškový cukor so škoricovým cukrom a prsrienky som v nich vykúpala...
-
8
hotové prstienky, sú ľahučké, jemné a veľmi chutné...dobrú chuť...
doporučujem tento skvelý recept
pozri "Šišky podľa Júlie"