Fašiangové prstienky zo zemiakového cesta (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Na dnes som pripravila pre fašiangovníkov niečo na pohostenie...ponáhľala som sa, aby
som to do 13.hod. stihla, aby bolo niečo pod zub , keď pôjde sprievod maškár popred
nás...
70 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misy som si preosiala hladkú múku...v strede som urobila jamku, nasypala do nej 3 lyžice krištáľový cukor, na cukor som nadrobila droždie a to všetko som zaliala celým množstvom vlažného mlieka...chvíľočku som nechala podkysnúť a potom som pridala už všetky ostatné suroviny naraz..
- vymiesila som polotuhé nelepivé cesto...a nechala zakryté kysnúť 1 hodinu...
- vykysnuté cesto som preložila na pracovnú dosku..
- urobila z cesta 2 šúľky
- z cesta som nakkrájala kúsky asi tak veľké ako orech.. z cesta som vygúľala orech a ukazovákom som ueobila v strede orecha dierku a otočila na druhú stranu a točila na prste, kým sa otvor nezarovnal...
- pripravila som si na panvicu bravčovú masť s olejom 50 na 50...množstvo...nechala zohriať a v horúcej masti som vyprážala prstienky...pokiaľ som dokončila posledné koliesko, prstienky pekne podkysli...
- hotové vypražené... zmiešala som práškový cukor so škoricovým cukrom a prsrienky som v nich vykúpala...
- hotové prstienky, sú ľahučké, jemné a veľmi chutné...dobrú chuť...