Fašiangové prstienky zo zemiakového cesta (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na dnes som pripravila pre fašiangovníkov niečo na pohostenie...ponáhľala som sa, aby som to do 13.hod. stihla, aby bolo niečo pod zub , keď pôjde sprievod maškár popred nás...

70 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misy som si preosiala hladkú múku...v strede som urobila jamku, nasypala do nej 3 lyžice krištáľový cukor, na cukor som nadrobila droždie a to všetko som zaliala celým množstvom vlažného mlieka...chvíľočku som nechala podkysnúť a potom som pridala už všetky ostatné suroviny naraz..
  2. vymiesila som polotuhé nelepivé cesto...a nechala zakryté kysnúť 1 hodinu...
  3. vykysnuté cesto som preložila na pracovnú dosku..
  4. urobila z cesta 2 šúľky
  5. z cesta som nakkrájala kúsky asi tak veľké ako orech.. z cesta som vygúľala orech a ukazovákom som ueobila v strede orecha dierku a otočila na druhú stranu a točila na prste, kým sa otvor nezarovnal...
  6. pripravila som si na panvicu bravčovú masť s olejom 50 na 50...množstvo...nechala zohriať a v horúcej masti som vyprážala prstienky...pokiaľ som dokončila posledné koliesko, prstienky pekne podkysli...
  7. hotové vypražené... zmiešala som práškový cukor so škoricovým cukrom a prsrienky som v nich vykúpala...
  8. hotové prstienky, sú ľahučké, jemné a veľmi chutné...dobrú chuť...