Fašiangové pampúchy

dvorka - fotkadvorka, 11. februára 2012

Komentáre 1 - 6 z 6


Muž ma ako nabáda, že mám spraviť šišky, ale doma sme ich tiež volali pampúchy. Vyskúšam podľa teba.
cesto som robila klasicky,nemam pekarnicku, sisky skoncili v kosi.Boli to skor chlebove posuchy.Hm,dalsi pokus ?
pre @lubjak : a to cesto bolo zo surovín ako píšem? Ja už robím roky pampúchy z tohto cesta a aj keď som miešala rukou, vždy som mala krásne a chutné papmpúšky. Z kila múky a vykrajovala som asi 4 cm kolieskom a sranda, vždy mi vyšlo 99 kúskov. Ale, veľa záleží aj od droždia a samozrejme, či nie je v kvásku soľ. Aj tá zabrzdí kysnutie a cesto nie je ako má. Toť, moje skúsenosti.
@dvorka , recept sa mi paci ,ze mi nevysli?nevadiii,ja sa nevzdavam.Manzel ich povyberal z kosa ,uz si na nich pochutnavaju vtaci.Skusim inokedy.
@Dvorka , ja asi len z polovicnej davky spravím. Ako mozes cesto miesit v pekarnicke, ked do nej sa mestí len 500 g muky (napr. na pripravu cheba) + ostatne prísady. Do mojej pekarne by sa 1 kg múky nevmestilo.:-)
Ked kysnu pampúšky na doske, treba ich počas kysnutia obratot a potom do oleja idú povodnou stranou, co bola hore. Skús túto zemnu a budú este lepsie.