Farmárske kuracie stehno na sušených hríboch fotorecept
Foto: izabella929
Nedeľný obed dnes z kuracieho stehna so sušenými hríbmi.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kúpila som farmárske kurča, malo 2,70 kg, ozaj krásne ako pravé domáce od maminky. Rozporciovala som ho a uložila do mrazničky. Jedno stehno som pripravila dnes na obed, tie stehná sú veru veľké.
-
2
Veľké stehná, krásne žlté mäso.
-
3
Masť som rozohriala a rozrezané stehno som opiekla sprudka zo všetkých strán. Pridala som šalotku a cesnak, posypala mletou paprikou a podliala slepačím vývarom, ktorý sa mi práve varil na sporáku. Počas dusenia som podliala troškou vývaru a dusila som pod pokrievkou 50 minút.
-
4
K mäkkému mäsku som pridala vopred namočené sušené lesné huby a ešte chvíľku nechala podusiť.
-
5
Tu je slepačí vývar s domácimi rezancami.
-
6
Hotové mäso som podávala s ryžou a uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
Presne tak ako píšeš, je to celkom iná chuť..škoda, že som nemala viac miesta v mrazáku, kúpila by som viac..ďakujem pekne za komentár..
Mila@haji ,presne tak ako píšeš ..veľmi chutné mäsko...na farme kupujem aj domáce vajíčka...platí sa je to celkom iná chuť...ďakujem pekne za komentár...krásny zbytok nedele..
Ďakujem pekne za komentár...
Ďakujem pekne za tvoj komentár...