Farebný tanier s kuracím mäsom (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Mám rada pekne a farebne pripravené jedlo,ktoré ma pozýva k stolu.Preto kombinujem a sama sa snažím nejako to jedlo skrášľovať a stále niečo nové objavovať.
Preto že aj jednoduché jedlo na tanieri uvarené s láskou a pekne upravené veľa napovie o hostiteľovi.
8 porcií |
40 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Tieto ingrediencie som fotila spolu,lebo som robila ku mäsu aj špenátové halušky.Farebné rezance som mala narobené od minula.Mám ich v receptári.
- Mäso umyté a odblanené nakrájam na rezance.Polejem ho worčestrovou omáčkou,trochou čili omáčkou posolím a pokapem olivovým olejom.Premiešam na doske.Nechám odpočívať.
- Medzi tým si umyjem a očistím šampiňóny.
- Nechám speniť na oleji trochu cibuľky.
- Pridám do nej šampiňóny.Posolím,pridám oregáno.
- Keď sú huby vydusené a mäkké,pridám sladkú várovú smotanu.Keď je horúca,pridám mäkký syr a nechám prevrieť.
- Nakoniec do omáčky pridám petržlenovú vňať a lyžičku francúzskej horčice.
- Pokrájané mäso orestujem na spenenej cibuľke.
- Pridám soľ a tiež trochu petržlenovej posekanej vňate.
- Trochu papriky,paradajky a pór.Necháme šťavu zredukovať.
- Podávam so špenátovými haluškami a farebnými cestovinami.