Farebný tanier s kuracím mäsom (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Mám rada pekne a farebne pripravené jedlo,ktoré ma pozýva k stolu.Preto kombinujem a sama sa snažím nejako to jedlo skrášľovať a stále niečo nové objavovať. Preto že aj jednoduché jedlo na tanieri uvarené s láskou a pekne upravené veľa napovie o hostiteľovi.

8
porcií
40 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tieto ingrediencie som fotila spolu,lebo som robila ku mäsu aj špenátové halušky.Farebné rezance som mala narobené od minula.Mám ich v receptári.
  2. Mäso umyté a odblanené nakrájam na rezance.Polejem ho worčestrovou omáčkou,trochou čili omáčkou posolím a pokapem olivovým olejom.Premiešam na doske.Nechám odpočívať.
  3. Medzi tým si umyjem a očistím šampiňóny.
  4. Nechám speniť na oleji trochu cibuľky.
  5. Pridám do nej šampiňóny.Posolím,pridám oregáno.
  6. Keď sú huby vydusené a mäkké,pridám sladkú várovú smotanu.Keď je horúca,pridám mäkký syr a nechám prevrieť.
  7. Nakoniec do omáčky pridám petržlenovú vňať a lyžičku francúzskej horčice.
  8. Pokrájané mäso orestujem na spenenej cibuľke.
  9. Pridám soľ a tiež trochu petržlenovej posekanej vňate.
  10. Trochu papriky,paradajky a pór.Necháme šťavu zredukovať.
  11. Podávam so špenátovými haluškami a farebnými cestovinami.