Fantastický šalát Miloš

Autor receptu: sjuz

Tento šalát mám od svojho veľmi dobrého priateľa. Ani raz mi však nechutil tak dobre, ako od neho..:)

6
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. V osolenej vode uvaríme cestoviny al dente - nie úplne do mäkka - ešte zmäknú, keď sa zalejú omáčkou. Na pare uvaríme zeleninu.
  2. Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľku, neskôr pridáme pokrájaný cesnak. Pridáme na malé kocky pokrájané kuracie prsia, pokrájanú čili papričku, osolíme, okoreníme a opražíme do mäkka. Posypeme červenou mletou paprikou, zalejeme sladkou smotanou, premiešame, prehrejeme a vytlačíme syry v črievku. Miešame, kým sa syr nerozpustí, necháme chvíľu zhustnúť. Odstavíme.
  3. Do uvarených a scedených cestovín vmiešame zeleninu, mäso s omáčkou, a premiešame. Zakryjeme a necháme pri izbovej teplote chladnúť. Počas toho je treba niekoľkokrát premiešať, pretože omáčka klesla na dno misy, a týmto jej pomôžeme, aby sa vpila do cestovín. Kto má rád, môže si ešte do hotového pretlačiť jeden strúčik cesnaku a premiešať.
  4. Šalát je možné podávať ešte teplý, ale najlepšie chutí studený, z chladničky.