Malinový zákusok

Fantastický malinový tart (fotorecept)

Autor receptu: frommykitchendotcom

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Maslové sušienky rozdrvíme v sekáčiku, pridáme mlieko a roztopené maslo a natlačíme do formy na tart (priemer 26-28cm). Aby sa potom lepšie tart z formy vyberal, môžeme formu vystlať potravinovou fóliou a na ňu natlačíme sušienky.
  2. Malinová náplň: Maliny dáme do hrnca, pridáme vodu, cukor a necháme pár minút variť. Keď už sú rozvarené, pridáme škrob a varíme ešte chvíľu do zhustnutia. Necháme trochu vychladnúť a nie celkom horúce nalejeme na korpus. Dáme do chladu, kým pripravíme ganache.
  3. Poleva: Šľahačkovú smotanu a čokoládu dáme na platňu zohriať. Za občasného miešania necháme roztopiť čokoládu. Hotovú ganache stiahneme z ohňa a vmiešame kyslú smotanu. Polevu nanesieme na malinovú vrstvu. Necháme stuhnúť v chladničke najlepšie cez noc.