Fantastické rizoto

zuzlik0402 - fotkazuzlik0402, 8. júna 2012

Síce treba umývať veľa hrncov, ale stojí to za to.

40 minút
príprava

Suroviny

2 sáčky
1/2 kocky
1-2 ks
2 ks
1 malá konzerva




Postup

  1. 1

    1/2 kocky bujónu zvaríme v 250 ml vody. V hrnci si obvaríme mrazenú zeleninu a scedíme, v druhom obvaríme sušené huby a scedíme, v treťom uvaríme 2 sáčky ryže v osolenej vode. Na panvici opražíme na oleji kocky máličko posoleného kuracieho mäsa.

  2. 2

    V hlbšej panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu na oleji, pridáme mäso, huby, zeleninu a podlejeme vývarom. Pridáme paradajkový pretlak a asi 1/2 lyžičky mletého korenia, chvíľku necháme povrieť, uvarenú ryžu si vysypeme do veľkej misy a vylejeme na ňu zmes. Dobre premiešame a na tanieri ešte posypeme strúhaným syrom.

Diskusia k receptu

valeri
Ja tiež na rizoto tiež frčí, dá sa pri ňom využiť rôzne mäsko s polievky, sušené huby, zeleninka, robím ho skoro tak ako Ty, až na ten pretlak, ja skôr použijem kečup.
valeri
No až teraz vidím, čo som stvorila za komentár :-)))))))))))))))))). Jednoducho, nedám na toto jedlo dopustiť.
slice
a opäť zmiešané ničo s ryžou vydávané za rizoto.. ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia