Foto: zuzlik0402
Síce treba umývať veľa hrncov, ale stojí to za to.
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
1/2 kocky bujónu zvaríme v 250 ml vody. V hrnci si obvaríme mrazenú zeleninu a scedíme, v druhom obvaríme sušené huby a scedíme, v treťom uvaríme 2 sáčky ryže v osolenej vode. Na panvici opražíme na oleji kocky máličko posoleného kuracieho mäsa.
- 2
V hlbšej panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu na oleji, pridáme mäso, huby, zeleninu a podlejeme vývarom. Pridáme paradajkový pretlak a asi 1/2 lyžičky mletého korenia, chvíľku necháme povrieť, uvarenú ryžu si vysypeme do veľkej misy a vylejeme na ňu zmes. Dobre premiešame a na tanieri ešte posypeme strúhaným syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem, verím, že bude chutiť. Na toto rizoto nedám dopustiť, aj keď sa pri ňom zašpiní hromada riadu.