Zemiakové cestoviny

Fantastické domáce gnocchi (fotorecept)

Autor receptu: ivua

Gnocchi - tradičné talianske cestoviny zo zemiakov. Avšak nie vždy v primeranej cene. A tak prichádzam s týmto receptom.

10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky v šupe uvaríme v osolenej vode.
  2. Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Primiešame múku, s cestom manipulujeme čo najrýchlejšie ako to ide.
  3. Z cesta vytvoríme hrubšie šúľky, ktoré následne nakrájame na menšie guľky. Ja potom kvôli tvaru postupujem nasledovne: zoberieme guľku cesta a položíme ju na vidličku a jemne prstom stlačíme, aby sa vytvoril charakteristický vzor. Obrázok nie je výsledok hotového tvaru, sú to iba cestové guľôčky.
  4. Do hrnca dáme zovrieť vodu. Potom dáme do vody na skúšku jeden kúsok gnocchi a ak vypláva na vrch, je správne urobený. A môžeme dať variť všetky gnocchi. Uvarené gnocchi scedíme.