Zemiakové cestoviny
Fantastické domáce gnocchi (fotorecept)
Autor receptu: ivua
Gnocchi - tradičné talianske cestoviny zo zemiakov. Avšak nie vždy v
primeranej cene. A tak prichádzam s týmto receptom.
10 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Zemiaky v šupe uvaríme v osolenej vode.
- Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Primiešame múku, s cestom manipulujeme čo najrýchlejšie ako to ide.
- Z cesta vytvoríme hrubšie šúľky, ktoré následne nakrájame na menšie guľky. Ja potom kvôli tvaru postupujem nasledovne: zoberieme guľku cesta a položíme ju na vidličku a jemne prstom stlačíme, aby sa vytvoril charakteristický vzor. Obrázok nie je výsledok hotového tvaru, sú to iba cestové guľôčky.
- Do hrnca dáme zovrieť vodu. Potom dáme do vody na skúšku jeden kúsok gnocchi a ak vypláva na vrch, je správne urobený. A môžeme dať variť všetky gnocchi. Uvarené gnocchi scedíme.