Postup
-
1
S trochy teplého mlieka,cukru, múky a droždia urobíme kvások.V mise rozmiešame múku,sol,rascu,sodu a pridáme vlažnú smotanu,zvyšné mlieko a vzídený kvások.Vymiesime polotuhé cesto,ak je cesto husté pridáme ešte smotanu.Cesto si preložíme na dosku ešte premiesime.Rovalkáme na hrúbku 1,5-2 cm,pokrájame na 8-10 menších kúskov.Ponaťahujeme na tenšie placky a vyprážame v horúcom oleji.Z vlastnej skúsenosti odporúčam nechať takto povyťahované placky odpočinúť 20-30 min.sú chutnejšie.
- 2
Po vypražení ukladáme na papierovy obrúsok aby odsal prebytočný tuk.Podávame ochutené podla chuti stravníkov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/langose-ako-od-balatonu/4057-re...