Expresné langoše

betka11 - bez fotkybetka11, 4. mája 2011

Suroviny

500g
42g
1/4L  teplé
1kl
1/2kl
1/2kelímka  alebo jogurt
1/2kl
1/2kl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    S trochy teplého mlieka,cukru, múky a droždia urobíme kvások.V mise rozmiešame múku,sol,rascu,sodu a pridáme vlažnú smotanu,zvyšné mlieko a vzídený kvások.Vymiesime polotuhé cesto,ak je cesto husté pridáme ešte smotanu.Cesto si preložíme na dosku ešte premiesime.Rovalkáme na hrúbku 1,5-2 cm,pokrájame na 8-10 menších kúskov.Ponaťahujeme na tenšie placky a vyprážame v horúcom oleji.Z vlastnej skúsenosti odporúčam nechať takto povyťahované placky odpočinúť 20-30 min.sú chutnejšie.

  2. 2

    Po vypražení ukladáme na papierovy obrúsok aby odsal prebytočný tuk.Podávame ochutené podla chuti stravníkov.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Večera, Vyprážané

Diskusia k receptu

frona
to môže byť dobréééé. Aj sú chrumkavé? A ozaj rýchla práca
betka11
frona sú aj chrumkavé vyskúšaj,určite budeš spokojná,ja ich už nemôžem robiť máme alergiu na mlieko a mliečne výroky tak robievam zo zemiakového cesta,tam môžem dať rastlinné mleko na kvások a tie sú tiež fajné len nemám na ne presnú gramáž,robím ich od oka
betka11
frona sú aj chrumkavé vyskúšaj,určite budeš spokojná,ja ich už nemôžem robiť máme alergiu na mlieko a mliečne výroky tak robievam zo zemiakového cesta,tam môžem dať rastlinné mleko na kvások a tie sú tiež fajné len nemám na ne presnú gramáž,robím ich od oka
betka11
@sovka62 ďakujem za typ vyskúšam ale bez klobáse a slaniny aj tieto, ja robím zo zemiakového cesta a tie sú fajn aj keď náhodou ostanú sú dlho mäkké

Zaujímavé video z archívu TV Varecha