Paradajková omáčka

Expresná paradajková omáčka z polotovarov

Autor receptu: teyla

3-4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vo vyššom hrnci nasucho opražíme 3-4 polievkové lyžice polohrubej múky.
  2. Prilejeme 200 ml studenej vody a vymiešame na husté cesto.
  3. Pridáme ďalších 200 ml vody, kocku bujónu a pár kvapiek Maggi. Neľakajte sa hrčiek, rozmixujeme ich ponorným mixérom úplne dohladka.
  4. Pridáme paradajkový pretlak a 1 polievkovú lyžicu cukru. Povaríme cca 5 minút. Hotovo :) Servírujeme s knedľou a mäsom.
  5. PS: Možno použiť aj iné korenie, prípadne primiešať posmaženú cibuľku či cesnak.