Ovsená kaša

Expresná nevarená banánovo-ovsená kaša

Autor receptu: siuuu

Pred pár rokmi som potrebovala zhodiť nejaké kilečká, a tak prišiel rad aj na ovsenú kašu, ktorú som predtým nikdy nejedla. A ako sa hovorí padla kosa na kameň - tú klasickú varenú kašu som do seba nedokázala za živý svet dostať, preto som si našla vlastnú variantu - kašu nevarenú. V kombinácii s banánom, čerstvým ovocím a škoricou je výborná a pripravujem ju občas stále. A myslím si, že v tejto podobe bude chutiť aj deťom ako zdravšia alternatíva raňajok.

2
porcie
5 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ovsené vločky (jemné sú lepšie ako klasické) navlhčíme vodou alebo mliekom (ja používam vodu) tak, aby boli vločky vlhké ale neplávali v tekutine. Pridáme banán a vidličkou ho vo vločkách dobre roztlačíme. Uhladíme, navrch dáme čerstvé ovocie, posypeme škoricou a kokosom a podávame.