Elegantné ratatouille
Autor receptu: pumaamravec
Kombinácia baklažánu a cukiny je naozaj skvelá. Rýchla zeleninová klasika, ktorú poznáte aj
z rozprávky Ratatouille:)
5-6 porcií |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Cukinu a baklažán si nakrájame na kolieska, osolíme a necháme asi 15 minút odležať.
- Na dno panvice si kvapneme olivový olej a baklažán aj cukinu na ňom orestujeme dozlatista.
- Spravíme si rajčinovú omáčku. Na oleji osmahneme roztlačený cesnak a najemno pokrájanú cibuľku. Pridáme na malé kúsky nasekané rajčiny, rajčinovú pasattu (alebo hustý pretlak). Dochutíme soľou, čiernym korením, rozmarínom a tymiánom podľa chuti. Varíme 10 minút aby sa chute prepojili.
- Na tanier si striedavo na seba ukladáme orestované kolieska baklažánu a cukiny maximálne do výšky 5-6 cm. Polejeme rajčinovou omáčkou, pokvapkáme olivovým olejom a podávame. Kto má rád môže ešte pokvapkať balzamikovým octom. Z uvedeného množstva sa vytvorí asi 5-6 ratatouille „vežičiek„ :)