Plnená brioška
Egrešový džem v plnenej vyprážanej brioške
Autor receptu: redakcia
Postup- Egreše a černice na plechu dáme piecť do rúry
vyhriatej na 180 °C na 7 minút. Zmes potom rozmixujeme
ponorným mixérom a prepasírujeme cez
sitko. Zmes zmiešame s cukrom, agarom a pridáme
štipku soli. Privedieme do varu a pridáme pár lístkov
medovky a fazuľu tonka. Povaríme ešte 5 minút a celú
zmes nalejeme do pohárov, uzavrieme a necháme
vychladnúť hore dnom.
- Briošku rozkrojíme a ponoríme na pár sekúnd do
rozšľahaného vajíčka so škoricou, opečieme na masle
do zlatohneda. Vyberieme a osušíme.
- Banán roztlačíme vidličkou a zmiešame ho s pár
lyžicami egrešového džemu, pridáme mascarpone
a jemne celú zmes spojíme. Potom zmesou naplníme
briošku, uzavrieme ďalšou brioškou, na ktorú dáme
ešte jednu vrstvu zmesi. Celú hrianku pokvapkáme
javorovým sirupom.
|