Plnená brioška

Egrešový džem v plnenej vyprážanej brioške

Autor receptu: redakcia

60 minút
príprava

Postup

  1. Egreše a černice na plechu dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 7 minút. Zmes potom rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez sitko. Zmes zmiešame s cukrom, agarom a pridáme štipku soli. Privedieme do varu a pridáme pár lístkov medovky a fazuľu tonka. Povaríme ešte 5 minút a celú zmes nalejeme do pohárov, uzavrieme a necháme vychladnúť hore dnom.
  2. Briošku rozkrojíme a ponoríme na pár sekúnd do rozšľahaného vajíčka so škoricou, opečieme na masle do zlatohneda. Vyberieme a osušíme.
  3. Banán roztlačíme vidličkou a zmiešame ho s pár lyžicami egrešového džemu, pridáme mascarpone a jemne celú zmes spojíme. Potom zmesou naplníme briošku, uzavrieme ďalšou brioškou, na ktorú dáme ešte jednu vrstvu zmesi. Celú hrianku pokvapkáme javorovým sirupom.