Eclairs dvakrát rýchlejšie - s jemným krémom bez varenia
Foto: razomzastolom
Mimoriadne jemné zákusky, na ktoré sa tešia všetci.
Zdroj: https://youtu.be/oKfJB6_OGPI
porcií
príprava
na 200, 180 °C
Postup
-
1
Vodu posoliť a priviesť k varu. Pridať maslo a opäť priviesť k varu. Pridať múku a na miernom ohni vypracovať pomocou varešky cesto.
- 2
Cesto odstaviť z ohňa, ochladiť. Cesto by malo byť teplé na dotyk. Pridať vajcia jedno po druhom a vmiešať ich do cesta pomocou mixéra s hnetacími metličkami.
- 3
Na plech s papierom na pečenie lyžicou vytvoriť z cesta kôpky (vzdialenosť 5 cm medzi kôpkami). Piecť 15 minút pri 200 °C a potom ďalších 10 minút pri 180 °C. Upečené nechať vychladnúť.
- 4
Príprava krému: Mascarpone, smotanu, vanilkový a práškový cukor vyšľahať mixérom do zhustnutia.
- 5
Zákusky naplniť krémom pomocou cukrárenskej striekačky.
- 6
Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/oKfJB6_OGPI
Tiež krémový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem! :-)
S takýmto krémom som ešte neplnila, ale určite vyskúšam.
( len taká mini poznámka, esclairs sú podlhovasté, tieto tvoje vyzerajú skôr ako profiterolky, ale to nevadí :-))
Peknú nedeľu prajem.
Ďakujem za poznámku. :-))) Peknú nedeľu!