Krémový zákusok
Krémový zákusok

Eclairs dvakrát rýchlejšie - s jemným krémom bez varenia

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 12. júna 2021

Mimoriadne jemné zákusky, na ktoré sa tešia všetci.
Zdroj: https://youtu.be/oKfJB6_OGPI

20
porcií
40 minút
príprava
15, 10 minút
na 200, 180 °C

Suroviny

Cesto:
120 g
4 ks
150 g
250 ml
štipka
Krém:
250 g
100 ml (33 %)
120 g
10 g




Postup

  1. 1

    Vodu posoliť a priviesť k varu. Pridať maslo a opäť priviesť k varu. Pridať múku a na miernom ohni vypracovať pomocou varešky cesto.

  2. 2

    Cesto odstaviť z ohňa, ochladiť. Cesto by malo byť teplé na dotyk. Pridať vajcia jedno po druhom a vmiešať ich do cesta pomocou mixéra s hnetacími metličkami.

  3. 3

    Na plech s papierom na pečenie lyžicou vytvoriť z cesta kôpky (vzdialenosť 5 cm medzi kôpkami). Piecť 15 minút pri 200 °C a potom ďalších 10 minút pri 180 °C. Upečené nechať vychladnúť.

  4. 4

    Príprava krému: Mascarpone, smotanu, vanilkový a práškový cukor vyšľahať mixérom do zhustnutia.

  5. 5

    Zákusky naplniť krémom pomocou cukrárenskej striekačky.

  6. 6

    Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/oKfJB6_OGPI

Diskusia k receptu

kucharka
Tá fotka je na zožratie, akurát by sa mi zopár hodilo ku kávičke.
S takýmto krémom som ešte neplnila, ale určite vyskúšam.
( len taká mini poznámka, esclairs sú podlhovasté, tieto tvoje vyzerajú skôr ako profiterolky, ale to nevadí :-))
Peknú nedeľu prajem.