Džem z červenej cibule fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 23. decembra 2011

Na 1.Sviatok vianočný bude u nás húska a tak som hľadala, čím by som ju ozvláštnila. Odmietam opakovanú klasiku - jedenkrát za sezónu husacie stehno s červenou kapustou a knedľou event. lokšou stačí. Tam som sa rozhodla pre husacie prsia s džemom z červenej cibule na opečenej chrumkavej bagetke. Džem z cibule som si pripravila dnes dopredu a mám dojem, že do 25.decembra nevydrží..:-)))

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks veľká
2 PL
3 PL
1/2 KL
150 ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájame si pozdĺžne cibule na tenké pásiky.

    Džem z červenej cibule (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme do väčšieho hrnca s pokrievkou maslo, pridáme nakrájané cibule a na veľmi slabom plameni zohrievame.

    Džem z červenej cibule (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme soľ, cukor a čierne korenie, zakryjeme a za častého miešania na najmenšom stupni necháme 30 minút dusiť.

    Džem z červenej cibule (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 30 minutách odkryjeme, cibuľka je už udusená do mäkka.

    Džem z červenej cibule (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme červené víno a sherry ocot.

    Džem z červenej cibule (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Odkryté necháme variť ďalších 20-30 minút - často premiešame, necháme tekutinu zhustnúť.

    Džem z červenej cibule (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Buď hneď konzumujeme alebo uložíme na niekoľko dní v chladničke.

    Džem z červenej cibule (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    My sme sa hneď pustili do konzumácie. Vhodný kúsok mäska sa vždy nájde...:-)))

    Džem z červenej cibule (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
taketo som jedla, ale uz neviem ci v Chorvatsku alebo Polsku a bolo to vyborne, som rada, ze uz viem ako sa to robi, len neviem kde maju ten ocot, kuknem v obchodoch
To musí byť dobré aj samo len tak, na chlieb. A možno, ak by sa to rozmixovalo, bolo by to dobré cibuľkové pyré. Ak by sa dalo väčšie množstvo nejako zasterilizovať, nebolo by zlé.
Robila som nieco podobne z cibule bielej. Ked budem robit nabuduce, tiez pridam recept. A vyskusam aj podla tvojho receptu :-). Cibulu mame radi.

Pridaj komentár k receptu: