Foto: tizian1cat
Na 1.Sviatok vianočný bude u nás húska a tak som hľadala, čím by som ju ozvláštnila. Odmietam opakovanú klasiku - jedenkrát za sezónu husacie Zobraziť celý popisNa 1.Sviatok vianočný bude u nás húska a tak som hľadala, čím by som ju ozvláštnila. Odmietam opakovanú klasiku - jedenkrát za sezónu husacie stehno s červenou kapustou a knedľou event. lokšou stačí. Tam som sa rozhodla pre husacie prsia s džemom z červenej cibule na opečenej chrumkavej bagetke. Džem z cibule som si pripravila dnes dopredu a mám dojem, že do 25.decembra nevydrží..:-)))
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájame si pozdĺžne cibule na tenké pásiky.
-
2
Dáme do väčšieho hrnca s pokrievkou maslo, pridáme nakrájané cibule a na veľmi slabom plameni zohrievame.
-
3
Pridáme soľ, cukor a čierne korenie, zakryjeme a za častého miešania na najmenšom stupni necháme 30 minút dusiť.
-
4
Po 30 minutách odkryjeme, cibuľka je už udusená do mäkka.
-
5
Pridáme červené víno a sherry ocot.
-
6
Odkryté necháme variť ďalších 20-30 minút - často premiešame, necháme tekutinu zhustnúť.
-
7
Necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Buď hneď konzumujeme alebo uložíme na niekoľko dní v chladničke.
-
8
My sme sa hneď pustili do konzumácie. Vhodný kúsok mäska sa vždy nájde...:-)))
Diskusia k receptu