Sviečková v papilote a cibuľové koláčiky fotorecept
Foto: alexdidi
porcie
príprava
na 200/180 °C
Suroviny
600 g |
|
Marináda: | |
200 ml |
|
2 strúčiky |
|
2 cm čerstvý |
|
čerstvý |
|
|
|
|
|
Dokončenie: | |
|
|
Koláčiky cesto: | |
100 g |
|
100 g |
|
125 g |
|
1 KL +PDP |
|
Koláčiky plnka: | |
500 g |
|
2 PL |
|
1 strúčik |
|
1/2 KL |
|
|
|
|
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Pripravíme si cesto zmiesením všetkých surovín do gule.Vo fólii ju roztlačíme na placku a odložíme na hodinu do chladničky.
-
2
Očistenú cibuľu pokrájame na tenké kolieska a na oleji opekáme na strednom plameni asi 10 minút.Pridáme cesnak,tymian a premiešame.Plameň zmiernime a opekáme 30 minút,kým cibuľa nezmäkne a neskaramelizuje.Nepripáliť!Občas premiešame.
-
3
Ku koncu podlejeme vínom,osolíme a okoreníme.Necháme vychladnúť.
-
4
Mäso pokrájame na hrubšie plátky a vložíme do marinády.V chladničke marinujeme aspoň hodinu.
-
5
Rúru vyhrejeme na 200stC.Vychladené cesto rozvaľkáme a vykrojíme 12 koliesok.Poukladáme ich do priehlbní v plechu na mafiny.
-
6
Naplníme cibuľovou plnkou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 minút do zlatista.
-
7
Kým sa nám koláčiky pečú vyberieme mäso z marinády,osušíme papierovým obrúskom a opečieme na grilovacej panvici.Stačí po 1minúte z každej strany.
-
8
Z papiera na pečenie vystrihneme obdĺžniky 30x40cm,ponoríme na sekundu do studenej vody a položíme na ne porcie opečeného mäsa.Navrch dáme vetvičky rozmarínu z marinády a pokvapkáme olivovým olejom.
-
9
Papier preložíme a dobre uzatvoríme.Prenesieme do rúry(ked sme vybrali koláčiky),teplotu znížime na 180stC a pečieme 10 minút.Papilota sa má pekne nafúknuť.Vyberieme z rúry a pred rozbalením necháme chvíľu odpočinúť.
-
10
Do výpeku z mäsa pridáme marinádu,zredukujeme a dochutíme.Získanou redukciou polejeme mäsové medajlónky na tanieri a naservírujeme k nim aj koláčiky.
-
11
P.S. Koláčiky sú chutné aj studené alebo ich môžeme zmraziť.
Diskusia k receptu