Džem z červenej cibule (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Na 1.Sviatok vianočný bude u nás húska a tak som hľadala, čím by som ju ozvláštnila. Odmietam opakovanú klasiku - jedenkrát za sezónu husacie stehno s červenou kapustou a knedľou event. lokšou stačí. Tam som sa rozhodla pre husacie prsia s džemom z červenej cibule na opečenej chrumkavej bagetke. Džem z cibule som si pripravila dnes dopredu a mám dojem, že do 25.decembra nevydrží..:-)))

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájame si pozdĺžne cibule na tenké pásiky.
  2. Dáme do väčšieho hrnca s pokrievkou maslo, pridáme nakrájané cibule a na veľmi slabom plameni zohrievame.
  3. Pridáme soľ, cukor a čierne korenie, zakryjeme a za častého miešania na najmenšom stupni necháme 30 minút dusiť.
  4. Po 30 minutách odkryjeme, cibuľka je už udusená do mäkka.
  5. Pridáme červené víno a sherry ocot.
  6. Odkryté necháme variť ďalších 20-30 minút - často premiešame, necháme tekutinu zhustnúť.
  7. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Buď hneď konzumujeme alebo uložíme na niekoľko dní v chladničke.
  8. My sme sa hneď pustili do konzumácie. Vhodný kúsok mäska sa vždy nájde...:-)))