Foto: cokoholicka
Tento recept mám od mojej mamči a v našej rodine sa teší veľkej obľube :-)
30 minút
príprava
príprava
40-45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Tmavé cesto: | |
10 dkg (Palmarin) |
|
10 dkg |
|
1 ks |
|
30 dkg |
|
2 PL |
|
4 PL (vlažná) |
|
0,5 sáčku |
|
Svetlé cesto: | |
15 dkg |
|
3 ks |
|
25 dkg |
|
5 PL (vlažná) |
|
0,5 pohára |
|
0,5 sáčku |
|
Plnka: | |
1 kg |
|
5 dkg |
|
3 - 4 PL |
|
1-2 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zo surovín vypracujem tmavé cesto, rozvaľkáme na veľkosť plechu. Plech dobre vymastíme a cesto naň uložíme tak aby boli mierne zakryté boky.
- 2
Plnku vymiešame z tvarohu, roztopeného masla, cukru, vajec. Van. cukor, cit. kôru a hrozienka dáme podľa chuti. Hotovú plnku natrieme na tmavé cesto.
- 3
Zmiešame suroviny na svetlé cesto, vymiešame dohladka a vylejeme na tvarohovú plnku. Pečieme na 180°C 40-45 minút. Skontrolujeme špáratkom. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Poznám robievam podobne a môžem potvrdiť, že je výborný.:-)