Dvojfarebný tvarohový koláč s černicami

mojaradostMojaradost, 63 ročná žena, Ulany nad Zitavou, 5. novembra 2017 18:27
Ďalšie jej recepty »

Tvarohové koláčiky máme veľmi radi, mala som aj černice, tie koláčik osviežili, je naozaj výborný:))

35
porcií
40 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
450 g
300 g
200 g
1 ks
1 PL
2 ks
Tvarohová plnka:
750 g
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
2 PL
2 ks
 (alebo maliny...)
 na potretie tmavého cesta
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto: Do misy preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridáme Palmarin, cukor, citrónovú kôru, vajcia a vymiesime hladké cesto. 1/3 cesta si odložíme. Do zvyšného cesta zapracujeme 1 až 2 lyžice kakaa.

  2. 2

    Tmavé cesto vyvaľkáme na doske na veľkosť plechu, ktorý vymastíme a pomocou valčeka cesto preložíme. Cesto potrieme ríbezľovým lekvárom.Plech rozmer 30 x 40 cm. Natrieme tvarohovou plnkou. Rozložíme černice, maliny, ríbezle alebo iné ovocie. Bledé cesto rozvaľkáme a pokrájame ho na pásiky, ktoré uložíme na povrch do tvaru mriežky.

  3. 3

    Tvarohová plnka: V miske zmiešame tvaroh, vajíčka, vanilkový cukor, práškový cukor podľa chuti, postrúhanú citrónovú kôru, Zlatý klas.

  4. 4

    Upečieme pri teplote 180 °C 30 minút alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom. Pokrájame a podávame. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist