Tvarohový koláč

Dvojfarebný tvarohový koláč s černicami

Autor receptu: mojaradost

Tvarohové koláčiky máme veľmi radi, mala som aj černice, tie koláčik osviežili, je naozaj výborný:))

35
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto: Do misy preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridáme Palmarin, cukor, citrónovú kôru, vajcia a vymiesime hladké cesto. 1/3 cesta si odložíme. Do zvyšného cesta zapracujeme 1 až 2 lyžice kakaa.
  2. Tmavé cesto vyvaľkáme na doske na veľkosť plechu, ktorý vymastíme a pomocou valčeka cesto preložíme. Cesto potrieme ríbezľovým lekvárom.Plech rozmer 30 x 40 cm. Natrieme tvarohovou plnkou. Rozložíme černice, maliny, ríbezle alebo iné ovocie. Bledé cesto rozvaľkáme a pokrájame ho na pásiky, ktoré uložíme na povrch do tvaru mriežky.
  3. Tvarohová plnka: V miske zmiešame tvaroh, vajíčka, vanilkový cukor, práškový cukor podľa chuti, postrúhanú citrónovú kôru, Zlatý klas.
  4. Upečieme pri teplote 180 °C 30 minút alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom. Pokrájame a podávame. Dobrú chuť!