Dva šaláty na grilovačku

Autor receptu: 2010

Varite peciete a posledna vec je salat, su ktore sa daju spravit den dva po predu a odlozit...

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fazulovy salat: Bielu Heinz paradajkovu fazulu som zmiesal s cedenou cervenou fazulou a kukuricou z konzervy. Medzi tym som si nakrajal na drobno jarnu cibulku, cervenu papriku a zelenu jalapeno a sladko kysle uhorky a chilli, spravil dressing z worcesterskej , citronovej stavy, sol, korenie a trochu kvalitneho oleja (paradajkova stava je v Heinz fazulkach ), pomiesal a odlozil do ladnicky.
  2. Biela redkva daikon salat: Je to skor po vzore korejskeho kimci. Bielu redkvu osupeme, a na mandoline nakrajame na slize tak isto aj mrkvu. Pridame vela cesnaku ( koreji sa nebozkavaju ), a par lyzic korejskej paprikovej pasty ( podobnu robia aj turci) na drobno nakrajame jarnu cibulku a koriandrovu vnat a chilli podla chute.
  3. Treba vybrat dobru rybaciu omacku ( vietnamske byvaju lepsie ako thajske - menej smrdlave) zopar lyzic rybacej omacky, sol, trochu cukru a ja som pridal par lyzic kokosoveho octu. Natlacime do pohara a odlozime do ladnicky nech prejde chutami. Vyborny salat na druhy den.
  4. Ked sa nam nechce otravovat s masom na grilovacku da sa aj na anglicky sposob - ham steak , odkrojime 1.5 cm kvalitnej sunky a dame na grill.