Duté orechové labky fotorecept

babav - fotkababav, 19. decembra 2010
Duté orechové labky (fotorecept)
Foto: babav

Tieto zakusky peciem tradicne iba k vianociam.Recept som si priniesla so sebou zo Slovenska ,aj so spomienkami na vianocne sviatky mojho detstva.

60ks
porcií
40 minút
príprava
10-12 minút
na 160 °C

Suroviny

25 dkg
25 dkg
50 dkg
1 bal
1 cl
10 dkg, formicky




Postup

  1. 1

    Suroviny:

    Duté orechové labky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Orechy pomelieme, zamiesime spolu s ostatnymi surovinami a hned natlacame do formiciek ,aby maslo v ceste prilis nezmaklo(mali by sme problem s vyklopenim upecenych tlapiek).

    Duté orechové labky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Natlacene formicky ulozime na plech , pecieme v predhriatej rure na 160 stupnov C, 10 -12 minut .

    Duté orechové labky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upecene nechame vo formicke aspon 5 minut odstat ,potom vyklopime.

    Duté orechové labky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnute macame v horkej cokolade (konce ,alebo polovicky)a odlozime do chladu .Vydrzia chutne do noveho roku.

    Duté orechové labky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sovka62
A asi si priniesla aj formičky, máš rovnaké ako ja. Chcem poprosiť o radu. Poznám a veľmi mi chutili, ale piekla som ich len raz. Jeden plech (prvý) sa mi nafúkol, ale tie z druhého plechu zostali nenafúknuté a tvrdé ako kameň. Z formičiek som ich dostala, až keď boli celý deň namočené v mise s vodou. Myslíš, že sa to cesto zohrialo a preto sa to stalo?
babav
@sovka , urcite preto.Ja si vzdy medzi upecenim labiek
na prvom plechu odlozim natlacene na druhom a tretom
do chladnicky.Tie iste formicky pouzivam iba raz.
helca103
mám presne ten istý problém ako @sovka62 takže už viem,kde robím chybu...musí to byt v chlade..dakujem
honestka
je to to iste cesto ako sa na Slovensku volaju inac aj Prazdne Rozky? dakujem.
babav
@honestka , myslim si ,ze je to iny recept ,s kokosovou muckou ,
ako vlozila @palokuchki. Ja poznam tento orechovy len pod nazvom
" dute labky".
sovka62
@babav , veľmi pekne ďakujem za radu. Tak to ešte raz skúsim a pre istotu si cesto dám do chladničky a budem ho vyberať po častiach a rýchlo plniť.
stefanm
...tak skúsim aj ja....Včera sme piekli s manželkou vínove pečivo a pri hľadaní vykrajovátok som našiel aj,najmenej,30 rokov nepoužívané formičky na tieto "labky".Manželka mi ich kázala vyhodiť lebo vraj iba raz sa pokúsila upiesť ich a potom ich nemohla dostať z formičiek von.Ale ja som ich nevyhodil a teraz ju skúsim prekvapiť,napečiem podľa tvojho receptu a rady (drž mi palce aby sa mi podarili) Ak sa podaria tak ich nazvem "Labky podľa Babav z vyhodených formičiek" :)Dám vedieť ako to dopadlo...
evanaaa
Babav, aj mne sa zdá, že je to podobné cesto ako na " fúkané rožky, teraz ich sem niekto dal, skúsim pohľadať. Škoda, že nemám také formičky.
mazulka
ja som to dnes piekla prvy krat :) predtym ako som plnila formičky potrela som ich malilinko olejom ;) a pred chvilkou som ich vyklopila a šlo to aj ked som plnila teplym cestom :D
cagalka
ROBILI SA VELMI DOBRE ABOLI AJ VYBORNE DAKUJEM ZA RECEPT
cica2
aj tieto sa mi velmi páčia, krásne sa ti vydarili:)
elisticka
ako sa super dostaneme k starsim receptom cez tie nove...a veru dobre minule som nestihla pozriet :-))) dakujem uz som dokupila viac formiciek tak mozeme vypekat:-))
trubica
ahojky kolegynky varecháčky, videla som v obchode teflonové formičky, rovnaké tvary ako plechové, máte s tým niektorá skúsenost? Tiež sa mi vlani prilepili labky o formičky a sliepky mali pochútku (nemohlo by to byť následkom margarínu? tento rok pri cene masla 0,99 eur pečiem s maslom)
babav
@trubica , nemam skusenosti s teflonovymi formickami ,ani s pouzitim margarinu, do peciva pouzivam zasadne maslo a ako som uz spomenula vyssie, cesto musi byt pred pecenim dobre vychladene , rura nie prilis horuca.Formicky nemastim .Nech sa ti tento rok vydaria!
trubica
babav vdaka za rady, podarili sa, boli fantastické, takže z masla a chladiť, už inak ani nebudem skúšať. Všetkým prajem požehnaný Nový rok 2013.
miskoskulko
Dnes som ich robila :-D cesto aj formicky som mala na balkone...tie,co sa upiekli som vybrala,dala na balkon a znovu do nich plnila a v pohode sa dali vybrat...ehm,zabudla som do cesta pridat muku a na moje pocudovanie sa podarili,len su strasne sladke,reda aspon pre mna :-D odteraz uz necitam revept z mobilu,ale z PC,ci z papiera :-D inak su aj dute,krehke,lahke,sladkeee :-D co uz...stava sa...
babav
@miskoskulko , su to naozaj velmi sladke keksiky ( aj pre mna), prave preto ich macam v horkej cokolade (70% kakao).Tesim sa, ze sa ti vydarili :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia