Foto: babav
Tieto zakusky peciem tradicne iba k vianociam.Recept som si priniesla so sebou zo Slovenska ,aj so spomienkami na vianocne sviatky mojho detstva.
60ks
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
10-12 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Suroviny:
-
2
Orechy pomelieme, zamiesime spolu s ostatnymi surovinami a hned natlacame do formiciek ,aby maslo v ceste prilis nezmaklo(mali by sme problem s vyklopenim upecenych tlapiek).
-
3
Natlacene formicky ulozime na plech , pecieme v predhriatej rure na 160 stupnov C, 10 -12 minut .
-
4
Upecene nechame vo formicke aspon 5 minut odstat ,potom vyklopime.
-
5
Vychladnute macame v horkej cokolade (konce ,alebo polovicky)a odlozime do chladu .Vydrzia chutne do noveho roku.
na prvom plechu odlozim natlacene na druhom a tretom
do chladnicky.Tie iste formicky pouzivam iba raz.
ako vlozila @palokuchki. Ja poznam tento orechovy len pod nazvom
" dute labky".