Duté orechové labky (fotorecept)

Autor receptu: babav

Tieto zakusky peciem tradicne iba k vianociam.Recept som si priniesla so sebou zo Slovenska ,aj so spomienkami na vianocne sviatky mojho detstva.

60ks
porcií
40 minút
príprava
10-12 minút
na 160 °C

Postup

  1. Suroviny:
  2. Orechy pomelieme, zamiesime spolu s ostatnymi surovinami a hned natlacame do formiciek ,aby maslo v ceste prilis nezmaklo(mali by sme problem s vyklopenim upecenych tlapiek).
  3. Natlacene formicky ulozime na plech , pecieme v predhriatej rure na 160 stupnov C, 10 -12 minut .
  4. Upecene nechame vo formicke aspon 5 minut odstat ,potom vyklopime.
  5. Vychladnute macame v horkej cokolade (konce ,alebo polovicky)a odlozime do chladu .Vydrzia chutne do noveho roku.