Duté orechové labky (fotorecept)
Autor receptu: babav
Tieto zakusky peciem tradicne iba k vianociam.Recept som si priniesla so sebou zo Slovenska ,aj so spomienkami na vianocne sviatky mojho detstva.
60ks porcií |
40 minút príprava |
10-12 minút na 160 °C |
Postup
- Suroviny:
- Orechy pomelieme, zamiesime spolu s ostatnymi surovinami a hned natlacame do formiciek ,aby maslo v ceste prilis nezmaklo(mali by sme problem s vyklopenim upecenych tlapiek).
- Natlacene formicky ulozime na plech , pecieme v predhriatej rure na 160 stupnov C,
10 -12 minut .
- Upecene nechame vo formicke aspon 5 minut odstat ,potom vyklopime.
- Vychladnute macame v horkej cokolade (konce ,alebo polovicky)a odlozime do chladu .Vydrzia chutne do noveho roku.