Dusené kalmáry v paradajkovej omáčke s bielou ryžou
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 28. októbra 2010
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 28. októbra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji orestujeme zeleninu, nakrájanú na prúžky a prelejeme vínom, ktoré zredukujeme. Pridáme lúpané paradajky, strúhaný zázvor, kalmáry, cukor a necháme asi 30 minút pomaly dusiť.
- 2
Nakoniec dochutíme nasekaným petržlenom, soľou a korením. Podávame s bielou ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu