Dusené kalmáry v paradajkovej omáčke s bielou ryžou

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 28. októbra 2010
Dusené kalmáry v paradajkovej omáčke s bielou ryžou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g nakrájané na kolieska
200 g
1 ks, väčšia
50 g, čerstvý
2 dl
0,5 kg
3 strúčiky
1 čl




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji orestujeme zeleninu, nakrájanú na prúžky a prelejeme vínom, ktoré zredukujeme. Pridáme lúpané paradajky, strúhaný zázvor, kalmáry, cukor a necháme asi 30 minút pomaly dusiť.

  2. 2

    Nakoniec dochutíme nasekaným petržlenom, soľou a korením. Podávame s bielou ryžou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia