Dusená kačacia pečienka (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Nič zložité.

Suroviny

Postup

  1. Sádlo a mastné časti z kačice pokrájame na vačšie časti.Zhruba polovicu dáme škvariť.Miešame aby sa nám nepripálilo.Keď sa nám sádlo začne roztápať pridáme aj zbytok mastných častí.
  2. Masť musí vrieť no nesmie sa prepaľovať.Smažiť prestaneme keď dosiahneme zlatohnedé sfarbenie oškvarkov.Oškvarky povyberáme do sitka a necháme ich odtiecť od masti.
  3. Keď sa nám masť vyškvarí tak si z nej odoberieme a vložíme do nej umytú a osušenú kačaciu pečienku.Nádobu zakryjeme pokrievkou a oheň znížime na minimum.Pečienku dusíme a občas ju musíme aj otočiť.Takto som ju dusil cca.20-25 minút.
  4. Pečienka je hotová,keď v reze prekrojenia nevyteká krvavá šťava.Pečienku osolíme.
  5. Už predom uvarené zemiaky v šupke rozpučíme a premiešame primeraným množstvom oškvarkov a pridáme aj masť podľa uváženia.Dielo osolíme podľa našej chuti.
  6. A nakoniec si prevaríme vodu s octom,cukrom a trocha soľou.Nálev necháme vychladnúť a potom doň vložíme posekanú cibuľu a pokrájané paradajky.Tento šalát je dobré si spraviť už predošlý deň aby v náleve trochu dozrel.