Dusená kačacia pečienka (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Nič zložité. Postup- Sádlo a mastné časti z kačice pokrájame na vačšie časti.Zhruba polovicu dáme škvariť.Miešame aby sa nám nepripálilo.Keď sa nám sádlo začne roztápať pridáme aj zbytok mastných častí.
- Masť musí vrieť no nesmie sa prepaľovať.Smažiť prestaneme keď dosiahneme zlatohnedé sfarbenie oškvarkov.Oškvarky povyberáme do sitka a necháme ich odtiecť od masti.
- Keď sa nám masť vyškvarí tak si z nej odoberieme a vložíme do nej umytú a osušenú kačaciu pečienku.Nádobu zakryjeme pokrievkou a oheň znížime na minimum.Pečienku dusíme a občas ju musíme aj otočiť.Takto som ju dusil cca.20-25 minút.
- Pečienka je hotová,keď v reze prekrojenia nevyteká krvavá šťava.Pečienku osolíme.
- Už predom uvarené zemiaky v šupke rozpučíme a premiešame primeraným množstvom oškvarkov a pridáme aj masť podľa uváženia.Dielo osolíme podľa našej chuti.
- A nakoniec si prevaríme vodu s octom,cukrom a trocha soľou.Nálev necháme vychladnúť a potom doň vložíme posekanú cibuľu a pokrájané paradajky.Tento šalát je dobré si spraviť už predošlý deň aby v náleve trochu dozrel.
|