Dukátové buchtičky fotorecept

diabambulka - fotkadiabambulka, 11. apríla 2011

Slovenská klasika nielen pre detičky ... Tento recept patrí medzi moje obľúbené...

20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto :
500 g
300 ml vlažné
100 ml
50 g
1 ks
20 g
 štipka
Krém vanilkový 1 :
500 ml
2 ks
1 PL
1 PL
1 PL
Krém vanilkový 2 :
800 ml
1 ks
1 PL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto : Z vlažného mlieka, cukru a kvasníc si pripravíme kvások. Do misky si dáme múku, štipku soli, vajce,

    Dukátové buchtičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    kvások

    Dukátové buchtičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a olej. Vymiesime cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť.

    Dukátové buchtičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vymastíme si plech, na ktorý si ukladáme pásiky cesta,

    Dukátové buchtičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ktoré následne rozdelíme ešte s obracačkou na mnšie kúsky. Všetko naolejujeme a dáme piecť.

    Dukátové buchtičky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme 20-25 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.

    Dukátové buchtičky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krém vanilkový 1 : Z mlieka, žĺtkov hladkej múky, cukru, vanil.cukru a citrónovej kôry uvaríme vo vodnom kúpeli krém ktorým následne polejeme buchtičky. Krém vanilkový 2 : Dáme variť 700 ml mlieka. Vo zvyšnom mlieku si rozhabarkujeme zlatý klas, ktorý vlejeme do vriaceho mlieka a na koniec pridáme vanilkový cukor a kryštálový cukor. Uvaríme riedky krém, ktorým polejeme buchtičky. Je na Vás ktorý krém si vyberiete a pripravíte :-) Dobrú chuť :-)))

Diskusia k receptu

cica2
tiež tak robievam, je to rýchlejšie ako každú jednu šúľať. Vydarili sa ti krásne, si šikuľka:)
janger
No to som uz davno nerobila. Dakujem za pripomenutie. Iste spravim!!!
dorisa
Toto som nikdy nevidela,ako sa robia tie malé buchtičky. Ja kupujem, ale určite raz spravím aj domáce:)Máš ich prekrásne.
palokuchki
Vyzera to naozaj veeelmi chutne. Dobry napad s tym rozdelovanim buchticiek.
hviezdickaz
fiha... ja na toto nemam nervy... ale raz sa dopracujem aj ja k tomu,ze ich mojim detom pripravim :o) ,vyzeraju naozaj dobre .
ancicka
Raz za čas si tokéto buchtičky urobíme a s tým krajaním na plechu,to je výborný nápad.Ja krajam každu zvlášť.
sandratamer
Mamina vždy robila len krém č.1, volali sme ho šodó, bol síce prácnejší, ale s pudingom sa to nedalo porovnať. Varili sme ho v 5 litrovom hrnci, miešala celá rodina a potom sme chodili s hrnčekmi si odlievať len tak, bez buchtičiek. No a naše buchtičky boli vždy s orechmi. Na spodok sa natiahla tretina cesta, na to sa naniesla orechová plnka a na vrch sa tvarovali maličké buchtičky, po upečení sa trochu posypali cukrom . Nikde inde som také dobré dukátové buchty nejedla. vďaka za pripomenutie toho krému :-D
hurriccanne
skvely napad,my do horuceho kremu vmiesavame vyslahany sneh z bielkov,ktore zvysia z kremu.
bozulka
Ten postup sa aj mne veľmi páči.Ja som robila malé buchtičky/ťukám na čelo prstom/ že som nerozmýšlala pri práci.Človek pri varení robil automaticky a rozmýšlal o niečom úplne inom...
pacik
Mňa kamarátka naučila urobiť tiež takéto dlhé šúľance, ale ďalej ich už nedelila, nakrájala ich na kúsky až po upečení. Toto je výborný nápad:-)
kata50
Mňam, mňaaaaaaaaaaam. To som dávno nerobila :-))
hamana
Vyborný recept,pekne nafotený zase niečo čo som davno nerobila. Vďaka za pripomenutie.
janadelfi
Super receptík ja do krému "šmrncnem trošku rumu".... mňam... ukladám do K.K.
vierik
Véľmi ľúbim,ja zamiešam ešte hrozienka do cesta,ale s orechami musia byť tiež výborne a s tým rumom,niet čo dodať len mňam...:-)
diabambulka
ahoj marienka44 jasné grankom som ich posypala, aby to bolo lákavejšie pre drobca :-)))
kavicka
Ďakujem za recept ,už toľko krát som ich chcela vyskúšať ,ale nevedela som ako sa to robí. teraz už viem :-)vyskúšam
martenka
Dnes to idem vyskúšať. Nevie niekto poradiť aká by sa k tomuto jedlu hodila polievka?
diabambulka
Už máš asi navarené, ale ja by som asi uvarila k tomu polievku z bielej fazule:-)
dúfam že chutili a akú polievočku si nakoniec varila???
chudka
Tak recept je výborny a buchtičky ešte lepšie. Nebíčko v hube. Práve som ich dorobila a na to, že to bola moja premiera s kysnutým cestom vyšli výborne. Ďakujem za inšpiráciu.
diabambulka
chudka super, gratulujem k tvojmu prvému kysnutému cestu, to je fajn odrazový mostík pre ďalšie, ja sa snažím všetko vážiť, aby to bolo
tip-top :-) pekný deň...
janger
V piatok som po dlhej dobe robila dukatove buchticky. Tentokrat podla tvojho receptu. Boli velmi dobre :-). Len na plech ich ukladam inac. Dam si cele cesto na plech a az tam ich 'nakrajam'. Robila som k nim krem c.1, bol tiez velmi dobry. Dakujem :-).
diabambulka
janger super, veľmi si ma potešila a ďakujem za radu, tak nemusíme robiť ani pásiky, jednoducho to stačí nakrájať z každej strany na plechu :-))) ďakujem za typ
pekný deň
lubka272
Ako je možné že ty máš toľko veľa cesta ja som mala o polovičku menej
nechala som to kysnúť 1,5 hodiny ...... prosím radu .... Ďakujem
diabambulka
ahoj lubka272, tak ja mám najllepšiu skúsenosť keď používam čerstvé kvasnice, nie sušené, naviem aké si použila. Cesto necháme ksynúť na teplom mieste, pri kvásku je dôležité doň dať troška cukru-podporuje kvasenie a následne po vykysnutí kvásku ho vmiešť ku ostatným surovinám. Ak pečieš napríklad buchty je dobré si múku najskôr prehriať v hrnci a následne preosiať-budú nadýchanejšie a ešte jedna dôležitá rada,, vždy si nechaj ešte aspoň pol hodinku buchty, buchtičky, kysnutý koláč na plechu, aby ešte podkysol a následne ho daj do vyhriatej rúry,, a zbytočne moc cesto necapkať, skôr len tak jemne sa s ním hrať, aby nebolo tuhé :-) verím že nabudúce možno niečo vyskúšaš a už to bude tuti-fruti, ahoj a pekný večer
lubka272
Ďakujem za odpoveď :) dúfam že to už nabudúce bude lepšie..... keď som robila závin tak mi vyšiel :) s božou pomocou ale vyšiel :) nevadí na buchtičky ešte asi nemám :)
lubka272
Ďakujem za odpoveď :) dúfam že to už nabudúce bude lepšie..... keď som robila závin tak mi vyšiel :) s božou pomocou ale vyšiel :) nevadí na buchtičky ešte asi nemám :)
drobulik22
super recept raz určite vyskúšam len teraz by mi nestihlo vykysnúť cesto kým by mi prišiel priateľ z práce domov hladný ako vlk :)
vareska1
píšem veľkú pochvalu - dnes už konečne, lebo opakovane sa vraciam práve k tomuto tvojmu receptu a akosi vždy zabudnem :-) ... dnes som robila z dvojnásobnej dávky, vyšli nám dva plné plechy, moja malá predškoláčka ich aj zrátala, bolo ich neúrekom, ale počet radšej písať nebudem, lebo by si sa zasmiala :-D
jansam
Vymiešavam toto cesto v pekárničke a je moc dobré.Dobrý recept:-))))
tarin
vyborne pekarna udelala testo ja jsem udelala krem a bastili sme jak o zivot,uz mam pridano v knizcce.
tamarka1001
Prvý krát v živote som robila tieto buchtičky a vyšli mi na 1* .Skvelý recept ;)) Chutili famózne, Ďakujem =D
rosemari
fíha akurat pozerám,že dneska polievočka paradajková bola tiež od vás musím pochváliť aj tento recept vynikajúuciii
mikella
výborný recept prave sme ich dojedli všetkým chutia robila som 1x predtým sme len kupovali ale odteraz len domáce:) prikladám k našim rodinným receptom:)
alexa73
Včera som ich robila, boli fantastické!!! Veľmi sa mi páčil ten nápad s obracačkou, neskutočne to ušetrí čas !
viki200
@diabambulka robila som dnes a vysli fantasticky. dakujem za tip, ja som sa teiz stale trapila s robenim buchticiek, teraz cesto do pekarne, potom sup podla teba na plecu pokrajat a kopec casu som som usetrila :-)
andulicek
robila som ich nedávno, slinky mi na ne tiekli už dlho... ale, boli skvelé! super recept
veroniani
Ďakujem za recept. Robila som 1x a chutia skvelo aj sa vydarili 🙂

Zaujímavé video z archívu TV Varecha