Foto: diabambulka
Slovenská klasika nielen pre detičky ... Tento recept patrí medzi moje obľúbené...
na 180 °C
Suroviny
Cesto : | |
500 g |
|
300 ml vlažné |
|
100 ml |
|
50 g |
|
1 ks |
|
20 g |
|
štipka |
|
Krém vanilkový 1 : | |
500 ml |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
|
Krém vanilkový 2 : | |
800 ml |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Cesto : Z vlažného mlieka, cukru a kvasníc si pripravíme kvások. Do misky si dáme múku, štipku soli, vajce,
-
2
kvások
-
3
a olej. Vymiesime cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť.
-
4
Vymastíme si plech, na ktorý si ukladáme pásiky cesta,
-
5
ktoré následne rozdelíme ešte s obracačkou na mnšie kúsky. Všetko naolejujeme a dáme piecť.
-
6
Pečieme 20-25 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.
-
7
Krém vanilkový 1 : Z mlieka, žĺtkov hladkej múky, cukru, vanil.cukru a citrónovej kôry uvaríme vo vodnom kúpeli krém ktorým následne polejeme buchtičky. Krém vanilkový 2 : Dáme variť 700 ml mlieka. Vo zvyšnom mlieku si rozhabarkujeme zlatý klas, ktorý vlejeme do vriaceho mlieka a na koniec pridáme vanilkový cukor a kryštálový cukor. Uvaríme riedky krém, ktorým polejeme buchtičky. Je na Vás ktorý krém si vyberiete a pripravíte :-) Dobrú chuť :-)))
dúfam že chutili a akú polievočku si nakoniec varila???
tip-top :-) pekný deň...
pekný deň
nechala som to kysnúť 1,5 hodiny ...... prosím radu .... Ďakujem