Dukátové buchtičky (fotorecept)
Autor receptu: diabambulka
Slovenská klasika nielen pre detičky ... Tento recept patrí medzi moje obľúbené...
Postup
- Cesto :
Z vlažného mlieka, cukru a kvasníc si pripravíme kvások. Do misky si dáme múku, štipku soli, vajce,
- kvások
- a olej. Vymiesime cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť.
- Vymastíme si plech, na ktorý si ukladáme pásiky cesta,
- ktoré následne rozdelíme ešte s obracačkou na mnšie kúsky. Všetko naolejujeme a dáme piecť.
- Pečieme 20-25 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.
- Krém vanilkový 1 :
Z mlieka, žĺtkov hladkej múky, cukru, vanil.cukru a citrónovej kôry uvaríme vo vodnom kúpeli krém ktorým následne polejeme buchtičky.
Krém vanilkový 2 :
Dáme variť 700 ml mlieka. Vo zvyšnom mlieku si rozhabarkujeme zlatý klas, ktorý vlejeme do vriaceho mlieka a na koniec pridáme vanilkový cukor a kryštálový cukor. Uvaríme riedky krém, ktorým polejeme buchtičky.
Je na Vás ktorý krém si vyberiete a pripravíte :-)
Dobrú chuť :-)))