Dukátové buchtičky (fotorecept)

Autor receptu: diabambulka

Slovenská klasika nielen pre detičky ... Tento recept patrí medzi moje obľúbené...

20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto : Z vlažného mlieka, cukru a kvasníc si pripravíme kvások. Do misky si dáme múku, štipku soli, vajce,
  2. kvások
  3. a olej. Vymiesime cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť.
  4. Vymastíme si plech, na ktorý si ukladáme pásiky cesta,
  5. ktoré následne rozdelíme ešte s obracačkou na mnšie kúsky. Všetko naolejujeme a dáme piecť.
  6. Pečieme 20-25 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.
  7. Krém vanilkový 1 : Z mlieka, žĺtkov hladkej múky, cukru, vanil.cukru a citrónovej kôry uvaríme vo vodnom kúpeli krém ktorým následne polejeme buchtičky. Krém vanilkový 2 : Dáme variť 700 ml mlieka. Vo zvyšnom mlieku si rozhabarkujeme zlatý klas, ktorý vlejeme do vriaceho mlieka a na koniec pridáme vanilkový cukor a kryštálový cukor. Uvaríme riedky krém, ktorým polejeme buchtičky. Je na Vás ktorý krém si vyberiete a pripravíte :-) Dobrú chuť :-)))