Donuty

Donuty srdiečka (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Potešiť naše vnúčatá sa podarilo.

45 minút
príprava
2-2 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na prípravu cesta.
  2. Do vlažného mlieka dáme trocha cukru, rozdrobíme droždie, necháme vykysnúť kvások. Múku preosejeme do misy, pridáme všetky suché ingrediencie, maslo rozpustíme, pridáme žĺtky a kvások.
  3. Varechou vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť zakryté na teplom mieste aspoň 1 hodinu.
  4. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenu pracovnú dosku.
  5. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1-1,5 cm a formičkou vykrojíme srdiečka. Po vykrojení necháme ešte chvíľu podkysnúť na pracovnej doske.
  6. Na rozohriatom oleji vysmažame donuty do zlatista. Prvé 2 minúty pod pokrievkou, obrátime druhú stranu, dáme na papierové obrúsky, aby neboli mastné.
  7. Nemusíme tvoriť srdiečka, môžu byť aj kolieska. Ja som zopár urobila. Dobrú chuť.