Vaječný likér Kofilák podľa Petra Leitgeba
Foto: Televízia Varecha
Kalíšok sladkého lahodného likéru si na sviatky určite radi vychutnáme, najmä ak je domáci. Náš vaječný likér sme doplnili ešte skvelou čokoládovou tyčinkou Zobraziť celý popisKalíšok sladkého lahodného likéru si na sviatky určite radi vychutnáme, najmä ak je domáci. Náš vaječný likér sme doplnili ešte skvelou čokoládovou tyčinkou Kofila s kávovou náplňou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do mixéra dáme žĺtky, polovicu cukru a dáme vyšľahať.
-
2
V hrnci zmiešame zvyšný cukor, smotanu, mlieko a sladené kondenzované mlieko.
- 3
Z vanilkového struku vyberieme zrniečka a pridáme ich do hrnca spoločne so strukom, zahrejeme a poriadne zamiešame.
- 4
Keď je zmes zahriata a premiešaná, pridáme za stáleho miešania aj vyšľahané žĺtky s cukrom a privedieme k varu.
- 5
Hneď ako zmes začne vrieť, tak teplotu zmiernime a poriadne miešame, kým nám to trochu nezhustne.
- 6
Vo vodnom kúpeli rozpustíme tyčinku Kofila a pridáme ju do zmesi. Struk vyberieme predtým, než budeme mixovať. Všetko poriadne rozmixujeme tyčovým mixérom. Dáme vychladiť.
- 7
Do vychladenej zmesi pridáme alkohol a znovu poriadne mixujeme, aby sa všetko krásne spojilo. Plníme do pripravených fliaš, ktoré uzavrieme a skladujeme v chladničke.
- 8
Viac Kofila receptov nájdete na https://www.orioncokolada.cz/sk/KofilaRecepty
Tiež vaječný likér:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu