Ryžový nápoj
Domáci ryžový nápoj
Autor receptu: ryzasos
Domáci ryžový nápoj je skvelou alternatívou k mlieku a je ideálny pre tých, ktorí sú intolerantní na laktózu, majú alergiu na
orechy alebo sóju, alebo dodržiavajú vegánsku stravu.* Tento recept vám umožní pripraviť si chutný ryžový nápoj v pohodlí
vášho domova.
10 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu prepláchnite pod studenou vodou, aby ste odstránili prebytočný škrob.
- V hrnci s vodou priveďte ryžu k varu, znížte teplotu na minimum a hrniec zakryte. Nechajte variť domäkka. Po dovarení nechajte vychladnúť.
- Po dovarení uvarenú ryžu s vodou rozmixujte do hladka. Preceďte cez sitko alebo kuchynskú utierku tak, aby ste získali čo najviac tekutiny.
- Pridajte sladidlo podľa preferencie (cukor, agávový sirup, stévia).
- Uchovávajte v chladničke a spotrebujte do niekoľkých dní. Pred podávaním vždy premiešajte.