Ryžový nápoj

Domáci ryžový nápoj

Autor receptu: ryzasos

Domáci ryžový nápoj je skvelou alternatívou k mlieku a je ideálny pre tých, ktorí sú intolerantní na laktózu, majú alergiu na orechy alebo sóju, alebo dodržiavajú vegánsku stravu.* Tento recept vám umožní pripraviť si chutný ryžový nápoj v pohodlí vášho domova.

10
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu prepláchnite pod studenou vodou, aby ste odstránili prebytočný škrob.
  2. V hrnci s vodou priveďte ryžu k varu, znížte teplotu na minimum a hrniec zakryte. Nechajte variť domäkka. Po dovarení nechajte vychladnúť.
  3. Po dovarení uvarenú ryžu s vodou rozmixujte do hladka. Preceďte cez sitko alebo kuchynskú utierku tak, aby ste získali čo najviac tekutiny.
  4. Pridajte sladidlo podľa preferencie (cukor, agávový sirup, stévia).
  5. Uchovávajte v chladničke a spotrebujte do niekoľkých dní. Pred podávaním vždy premiešajte.