Jablkovo-černicový džem fotorecept

marijanka712 - fotkamarijanka712, 6. augusta 2012

Recept na tento skvelý džem som dostala od svojej Fb priateľky Janky z Hradca Králove vyskúšala som ho a mne velmi chutí . Môže Zobraziť celý popis Recept na tento skvelý džem som dostala od svojej Fb priateľky Janky z Hradca Králove vyskúšala som ho a mne velmi chutí . Môže isť do buchiet, do palaciniek koláčov štrudlí, mne to chutí na chlebík je skutočne vynikajúci. Samozrejme upravila som si ho podla seba.

Suroviny

500 g
500 g
300 g
1 ks




Postup

  1. 1

    najprv si oberiem černice a prepasírujeme. V pôvodnom recepte treba černice rozmixovať mne tam vadia tie jadierka preto som ho prepasírovala.

    Jablkovo-černicový džem (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z padaných a skorých jablk som povykrajovala a očistila a pripravila na struhanie v mixery. Už potom sa čistili všetky padanky.

    Jablkovo-černicový džem (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Moja pravá ruka môj manžel všetko postrúhal ja som z toho odobrala 500g a dala do hrnca s trochou vody podusiť od bodu varu cca 5 min za stáleho miešania

    Jablkovo-černicový džem (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ostatné jablčka som naložila do fliaš zavrela dala vysterilizovať zídu sa v zime na jablčník

    Jablkovo-černicový džem (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nepoškodené šupky som dala sušiť na čaj podľa Izkinho vzoru

    Jablkovo-černicový džem (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do podusených jablk som pridala černice prepasírované a nechala prejsť varom cca 5 min.

    Jablkovo-černicový džem (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pridám gelfix rozrobený s kryšt. cukrom a ešte 5 minut povarim plním do pohárov zavriem prevrátim hore dnom na 5 min a je hotovo.Janka dávala želirovaci cukor, ale ja som na chate nemala tak som ho urobila z gelfixom myslím si že je to jedno.

    Jablkovo-černicový džem (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na záver som upiekla citronovo-černicový zákusok tu na mojich receptoch ho mám podchytený len z malou úpravou na cesto som natrela černicový lekvár a do tvarohovej plnky som povtláčla černice bol fantastický

    Jablkovo-černicový džem (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    No a Micka nám od unavy zaspala k košíku

    Jablkovo-černicový džem (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

sovka62
Pekné, práve dnes sme černicový džem rozoberali s bývalou kolegyňou. Niekto jej sľúbil černice a chce z nich variť džem, ale hovorila, že čistý černicový je akýsi mdlý, nie veľmi chutný a že by asi bolo dobre skombinovať černice s jablkami (aj kvôli pektínu, aby lepšie hustol). Len som netušila v akom pomere a tu ako na zavolanie tvoj recept. Už aj jej ho idem vytlačiť a ďakujem.
marijanka712
@sovka62 ja som robila čisto černicový lekvar klasiku, ale tento džem mi osobne viacej chutí možno, že preto, že ja som milovník jablk, budem rada ked jej bude chutiť ako mne a je rýchlo hotový.
izabella929
@marijanka712 , krásny recept.-) robievam tento džem , iba čakám na dodávateľa černíc..lebo čo mám na záhrade, tie zrejú len tak na zobkanie..)je to výborný džem , to môžem dosvedčiť..usilovná včelička si veru bola dnes.-)))veľa všetkého si veru zvládla.-))),,RAD zlatej varešky,,,, teraz patrí právom aj tebe.-)))))))
marijanka712
@izabella929 dakujem za zlatú varešku aj pochvalu ja som zapotená z mála a ty toho robíš kvantá a zládaš ľavou zadnou , ako vidíš som učenlivá niekedy aj stará sliepka sa učí od kuriatka dik Izka.
izabella929
@marijanka712 , chválim ťa za šetrné a úsporné zaobchádzanie s naším Slovenským zlatom...jablčkom,,..))) že budeš sušiť šupky z jablčok..veľmi pekný a kladný prístup...a vedela si to, že ktorý strom je najviac rozšírený v našich zemepisných šírkach? predsa ,,,jabloň,,,tých stromov je najviac a veru treba si tento vzácny strom...matka stromov,,,veľmi ceniť...má blahodárne účinky na naše zdravie..)))) a z jedného jablčka, urobím kompot,šupky použijem na čaj a zbytok ide do suda na jablčkovicu...tomu sa hovorí,,,všestranne použité vzácne ovocie z ktorého nič nejde na zmar...)mám jednu veľkú jabloň, každý deň ju oblapím oboma rukami a ona mi dáva toľko sily do života.-))
marijanka712
Izka aj mojím top ovocím je jablčko u nás sa tohto roku ukazuje pekná úroda to ma teší . dik za pekný výklad.
afataga
kompoty u nas nefrcia, ale dzemy ano a tento vyzera fajnovo
cuckasiska
@marijanka712 krasny dzemik hned by som sa do neho pustila (myslim urobit ho) len nemam dodavatela ako Izka....aj dnes sme boli u nasich a deti zobkali a viac ako na zobkanie nemaju, co je skoda lebo som rada, ze im tak zdrave ovocie chuti a @Izabella929 mas pravdu najrozsirenejsi, v nasej rodine najoblubenejsi a ide ma slak trafit, ze stoji 2,-/kg a banany co musia obletiet pol zemegule dokazu mat aj za 0,69...a jablcka co nam rastli kade tade si uz pomaly ani nebudeme moct dopriat, taki sme hamtavi sami na seba !
cica2
černice veľmi ľúbime, krásne fotky a aj zákusok, či mačička .-))
izabella929
@cuckasiska , ja mám dodávateľa, len ešte asi v lese nezrejú...mne predávajú 3 litrové vedierko za 5 E..lae zase to mi na džem postačí a zvyknú ešte raz priniesť a ten zasypem cukrom a vysterilizujem...to je taká paráda, nemá chybu...))také sú, ako by som ich práve teraz oberala.._)))
izabella929
@cuckasiska , ja mám dodávateľa, len ešte asi v lese nezrejú...mne predávajú 3 litrové vedierko za 5 E..lae zase to mi na džem postačí a zvyknú ešte raz priniesť a ten zasypem cukrom a vysterilizujem...to je taká paráda, nemá chybu...))také sú, ako by som ich práve teraz oberala.._)))
cuckasiska
@izabella929 to by aj mne na dzem stacilo...-) a myslim, ze cena je veeelmi seriozna a ten tvoj druhy sposob ani neviem ci by som stacila vysterilizovat, nasim (Barborka 8r a Martinko 4r) by to zasypane len tak cukrom veeeelmi smakovalo !
medovnicek
recept na džem už mám v kk, koláčik vyzerá úžasne a Micka v tom košíku nemá chybu
kimlo
Keď sa to dá do buchiet, nevytečie keď je to s gelfixom?
babkamt
Navnadila si ma. Mám doma jablká aj černice. Oceňujem , že si černice prepasírovala. Nemám rada zrniečka v žiadnom džeme.
marijanka712
@kimlo dnes som to odskúšala v parených buchtách tak trochu to tieklo , kde to našlo medzierku , ale ináč to chutilo na šťastie tie sa paria iba 10 minut a ten gelfix to zvládol , ale chuťove super. @babkamat budeš so svojou prácou spokojná ako ja potom napíš či ti chutil.@medovnicek ,@cuckasiska oplatí sa do toho pár eričok investovať je velmi dobrý skús sa poobzerať po trhu teraz sa aj v záhradach pekne urodilo či nenatrafíš na nejakú rozumnú cenu a s tými jablkami máš pravdu ešte šťastie , že tento rok ich celkom hojne sa urodilo takže nejaké zásoby na zimu budú. @cica2 dakujem,@afataga dík,@hviezdickaz ozaj dobrotka u nás sa už jedne 3dcl pohár skonzumoval.
marta5
Je milé čítať skvelé recepty.Ja som džem stále robila len z černíc,no pridaním jablk ho bude viac,je to super.
skaredec
ja jsem dneska nasbirala u cesty par ostruzin ... nacisty dzem nebo marmeladu to nebylo ... nasla jsem tento recept,tak jsem se zaradovala ... jablka na zahrade mam,tak jsem si pro ne dobehla .... Ostruziny prepasirovala ... myslim,e bez jaderek je chutnejsi ... jablka postrouhala a nez jsem prepasirovala ty ostruziny,tak se mi podusily ... nalila jsem to tam,pridala cukr a misto gelfixu jsem pridala stavu z citronu .... no bylo to jen na zkousku ... ale malem jsem vylizala panev i s teflonem ... VYBORNE !!! Moc dekuji za recept ...
Prijel znamy - on vzdycky hodnoti moje vytvory ... vyzkousel a taky velmi pochvaloval ... Jen pro vysvetleni - bydlim v Uruguayi,takze my ted mame leto a velka skoda,ze tech ostruzin tu u cesty neni vic ... protoze jablek mam na zahrade minimalne jeste tunu.
pro Kimlo ... takhle z tech buchet nevytece ...
marijanka712
@skaredec ked som si čítala tento komentár myslela som si že mi preplo u nás za oknami kopa snehu a ty práve oberáš ostružiny je to taký myšlienkový zázrak teší ma , že som ti pomohla, chcela by som sa spýtať či ten citron pomohol i ked tej farbe určite a či ti to zhustlo aj bez želírovacieho cukru , alebo aj ja som si teraz pripravila tak , že som mala v mrazničke pyre z ostružín a jablká som udusila pyre som trocha zasypala cukrom a priviedla do varu a tak zmiešala a tiež je to husté a bez želírovacieho cukru , ale ten citron ma tam nenapadlo dať dakujem za radu..... táto kombinácia ovocia je súper a veľmi si ju pochvalujem do piškotovej rolády ... ešte ráz dakujem za radu a komentík
skaredec
ja moc dekuji za odpoved ... presne tak to vypada,kdyz ja zavaruju,u vas ... kopa snehu ... tady jako u nas zelirovaci prostredky neexistuji ... priznam se,nechala jsem si nejake poslat z domu ...ale po 3 letech jsem si uz zvykla trpelive michat do zhoustnuti.S tim citronem ... asi pomohl,ale pekne to ozivilo chut,proto jsem ho tam dala + vanilkovy cukr - na vuni.Mne moc nebavi varit,ale co jsem se jako mlada naucila - snad - je zavarovat,ono se to v zime vzycky sejde,takze experimentuju.A s tou hustotou - ridke to neni,tak akorad - na piskotoou roladu idealni,taky se da pridat do jogurtu,ja to vzdycky necham hodne ztuhnout a pak se mi to blbe maze na chleba,takze mi to tak vyhovuje.Ja mam stesti,ze mame hospodarstvi - sad,tak mam ovoce furu a citrony taky,tak proc to nevyuzit ... a ano pomahaji zelirovani a zaroven slouzi i jako prirodni konzervant.
Preji hezky den.A tu kupu snehu vas zavidim,tady nesnezi ....
anina6
včera som robila tento džem, ráno som ho natrela na chlieb, je vynikajúci. vďaka za recept. môžem len odporučiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia