Domáci králik (zajac) - na smotane fotorecept
Foto: mariaklara
Môj manžel chová králiky ( u nás ich voláme jednoducho zajace). Zajaca robím na smotane, druhý raz na paprike, ďalší raz v cestíčku, potom Zobraziť celý popisMôj manžel chová králiky ( u nás ich voláme jednoducho zajace). Zajaca robím na smotane, druhý raz na paprike, ďalší raz v cestíčku, potom prešpikujem slaninkou, plním plnkou a pečiem. Dokonca už som robila aj fašírku. Zajačik je vždy na iný spôsob, je to veľmi chutné mäsko.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks, domáci (zajac) |
|
1 ks, väčšia |
|
2-3 PL, alebo bravčová masť |
|
2 KL |
|
1/4 KL |
|
1 KL, alebo solčanka |
|
2 ks |
|
1 KL |
|
3 PL,alebo solamyl |
|
2 ks, pochúťková (môže byť aj smotana na varenie) |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Zajaca rozkrájame na menšie kusy.
-
2
Pokrájame cibuľku, speníme na oleji alebo na masti. Postupne dáme na cibuľku každý kúsok mäsa a z oboch strán obielime. Pridáme gulášové korenie, papriku, solčanku, rascu, bobkový list a soľ.
-
3
Podlejeme vodou a prikryjeme pokrievkou.
-
4
Varíme v tlakovom hrnci, čím skrátime dobu varenia. Keď sa pokrievka prisaje o hrniec a vieme variť v tlakovom hrnci, potom postupujeme ako obvykle. Za 20min. je zajac uvarený.
-
5
Počkáme, aby sa nám dala pokrievka otvoriť, pripravíme zátrepku z múky (solamylu) a smotany, za stáleho miešania ju vlejeme (cez sitko, aby sa nám neurobili hrčky), do hrnca. Krátko povaríme.
-
6
Podávame z knedľou alebo s haluškami. Želám "Dobrú chuť!"
Diskusia k receptu