Foto: babkamt
Už dlhšiu dobu som sa chystala spraviť krémeš. Nafotila som postup, no nevložila som ho. Rok čakal na uverejnenie. Teraz, keď sa pozerám Zobraziť celý popisUž dlhšiu dobu som sa chystala spraviť krémeš. Nafotila som postup, no nevložila som ho. Rok čakal na uverejnenie. Teraz, keď sa pozerám na fotky, by som si z neho dala:-)
na 220 °C
Postup
-
1
Rozmrazené lístkové cesto som rozdelila na polovicu. Každú som rozvaľkala natenko. Cesto som dala na studenou vodou opláchnutý plech. Cesto som na plechu popichala vidličkou, aby sa nevydúvalo.
-
2
Takto som upiekla obidva pláty. Rúru som vyhriala na 220°C, piekla som do ružova asi 10 minút.
-
3
Väčšiu polovicu mlieka som dala variť s cukrom a 2 balíčkami vanilkového cukru. Vo zvyšnom mlieku som rozmiešala 3 Zlaté klasy s 3 žĺtkami a 3 pl hrubej múky. Uvarila som hustý puding.
-
4
Bielka som dotuha vyšľahala.
-
5
Ručne som sneh zamiešala do horúceho pudingu. Puding som natrela na jeden upečený plát cesta.Kým mi puding vychladne, spravila som si šľahačku.
-
6
500 ml šľahačky som vymiešala s jedným vanilkovým cukrom a 2 balíčkami Smetafixu - stužovač šľahačy.
-
7
Hotovú som dala na chvíľu do chladničky, lebo puding mi ešte nevychladol.
-
8
Na vychladnutý puding som natrela šľahačku. Plech som dala do chladničky.
-
9
Roztopila som čokoládu s cerou, natrela som ju na vrchný plát cesta. Pred celkovým zatuhnutím čokolády som ho pokrájala na kocky. Pred krájaním som si namočila nôž do studenej vody.
-
10
Kocky som ukladala na šľahačku.
-
11
Po ochutnávke toto zostalo na plechu:-) Je pravda, že sme to nezjedli sami dvaja s manželom.
@cezminaz minule som si kúpila v cukrárni. Tomu domácemu sa nevyrovná. Je to rýchlo spravený koláč. Najviac času som strávila ukladaním nakrájaného vrchného plátu. Teší ma, že sa ti recept páči.
@sovka Súhlasím s tebou. Žiaľ, kým boli deti malé, piekla som s odretými ušami, lebo nebol čas. Teraz mám čas, no nemám komu piecť, okrem mňa a Terezky:-) Ostatní sladké moc nemusia.
@jo žka áno plnku som varila aj s múkou, aby sa neroztekala. Ďakujem, že si sa pristavila pri mojom recepte . Nemáš žiadne výhrady, čo ma teší:-). Ty vždy dobre poradíš.Pekný večer ti prajem.
rada potvrdzujem, že je úžasný a oplatí sa ho spraviť.
obdivujem tvoju šikovnosť a všestrannosť :-)
***** rada dávam, aj ked je to len málo za takú dobrotu.
(...pri čítaní postupu som sa pousmiala, lebo som si spomenula na nášho vynikajúceho "matikára" z deviatky: väčšia polovica neexistuje - ukáž mi čo je väčšie pri pomere 50:50 :-))... to píšem len pre spestrenie...)
@tatranka sme v našom veku, že už počítame kalórie, tuky, cukry. Včera som rozmýšľala, že by som si spravila aspoň z polovice cesta krémeš . Z druhej polovice slané tyčinky. @garanco tá posledná veta sa nás týka viacerých. Som rada, že som ťa pobavila s väčšou polovicou:-) Neboli to vhodne volené slová.
Chytrák vynašiel si novú gumu?
0 *
Tvoj zákusok by sa mi hodil ku kávičke, vyzerá super!
Vševedko daj sem recept na tú gumu.Budeme z toho robiť liate podlahy.
Prečo nie, aj vegáni mávajú chuť na sladké. Pudingovú plnku si robil z vody? Neviem si predstaviť, ako si vyrobil šľahačku z bezmliečneho jogurtu. Každý si robí v kuchyni podľa seba a pre seba. Varí a pečie tak, aby to chutilo jemu. Nemusí sa to páčiť každému. Osobne nepoznám teba, ani @Mesiar50 . No jeho recepty poznám, páčia sa mi. Je škoda, že @Mesiar50 už na Varechu neprispieva. O čom je Varecha? No predsa o varení, pečení. Mali by sme sa vyjadrovať k receptov, vynechať osobné invektívy. A aby som nezabudla, ďakujem za pridanú fotku. Pekný deň ti prajem.
ak niekto potrebuje alebo chce zmenu surovin:
listkove cesto som pouzila Billa chladene rozvalkane 275g (2ks) - mne sa nikdy nedari to mrazene rozvalkat tak pekne. toto chladene je sice uzsi pas, ale na dlzku sa presne zmesti do velkeho plechu (do 60cm rury).
mlieko plnotucne, cukor trstinovy (je to potom menej sladke) a namiesto Cery som dala bio kokosovy olej bez vone (purity vision z DM drogerie) - pridavat postupne, aby nebola cokolada prilis riedka.