Domáci francúzsky krémeš (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Už dlhšiu dobu som sa chystala spraviť krémeš. Nafotila som postup, no nevložila som ho. Rok čakal na uverejnenie. Teraz, keď sa pozerám na fotky, by som si z neho dala:-)

10 minút
na 220 °C

Postup

  1. Rozmrazené lístkové cesto som rozdelila na polovicu. Každú som rozvaľkala natenko. Cesto som dala na studenou vodou opláchnutý plech. Cesto som na plechu popichala vidličkou, aby sa nevydúvalo.
  2. Takto som upiekla obidva pláty. Rúru som vyhriala na 220°C, piekla som do ružova asi 10 minút.
  3. Väčšiu polovicu mlieka som dala variť s cukrom a 2 balíčkami vanilkového cukru. Vo zvyšnom mlieku som rozmiešala 3 Zlaté klasy s 3 žĺtkami a 3 pl hrubej múky. Uvarila som hustý puding.
  4. Bielka som dotuha vyšľahala.
  5. Ručne som sneh zamiešala do horúceho pudingu. Puding som natrela na jeden upečený plát cesta.Kým mi puding vychladne, spravila som si šľahačku.
  6. 500 ml šľahačky som vymiešala s jedným vanilkovým cukrom a 2 balíčkami Smetafixu - stužovač šľahačy.
  7. Hotovú som dala na chvíľu do chladničky, lebo puding mi ešte nevychladol.
  8. Na vychladnutý puding som natrela šľahačku. Plech som dala do chladničky.
  9. Roztopila som čokoládu s cerou, natrela som ju na vrchný plát cesta. Pred celkovým zatuhnutím čokolády som ho pokrájala na kocky. Pred krájaním som si namočila nôž do studenej vody.
  10. Kocky som ukladala na šľahačku.
  11. Po ochutnávke toto zostalo na plechu:-) Je pravda, že sme to nezjedli sami dvaja s manželom.