Domáci chlieb

Domáci chlieb

Autor receptu: lienka244

Vďaka Covidu som bola nútená naučiť sa piecť chlieb - nie kvôli hygiene, ale pretože mám alergiu na biele pečivo a špaldové rýchlo mizlo z pultov... Tak pozrime sa na to, ako rýchlo a jednoducho sa dá upiecť chlebík.

10-12
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 250/220 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny zmiešame dokopy. A dame kysnúť, najlepšie pod perinu :)
  2. Do rúry dáme kovový hrniec, v ktorom budeme chlieb piecť a necháme rúru rozpáliť spolu s hrncom na 250 °C.
  3. Vykysnuté cesto si na posypanom vále ešte prepracujeme a vložíme do rozpáleného hrnca v rúre - ZAKRYJEME POKRIEVKOU - pečieme 20 minút na 250 °C.
  4. Po 20 minútach stiahneme teplotu v rúre na 200 °C a pokračujeme v pečení ďalších 20 minút už bez pokrievky.
  5. Po upečení chlieb hneď vyklopíme na dosku. Necháme vychladnúť.