Domáci chlieb
Domáci chlieb
Autor receptu: lienka244
Vďaka Covidu som bola nútená
naučiť sa piecť chlieb - nie kvôli
hygiene, ale pretože mám alergiu
na biele pečivo a špaldové rýchlo
mizlo z pultov... Tak pozrime sa na
to, ako rýchlo a jednoducho sa dá
upiecť chlebík.
10-12 porcií |
15 minút príprava |
40 minút na 250/220 °C |
Postup
- Všetky suroviny zmiešame dokopy. A dame kysnúť, najlepšie pod perinu :)
- Do rúry dáme kovový hrniec, v ktorom budeme chlieb piecť a necháme rúru rozpáliť spolu s hrncom na 250 °C.
- Vykysnuté cesto si na posypanom vále ešte prepracujeme a vložíme do rozpáleného hrnca v rúre - ZAKRYJEME POKRIEVKOU - pečieme 20 minút na 250 °C.
- Po 20 minútach stiahneme teplotu v rúre na 200 °C a pokračujeme v pečení ďalších 20 minút už bez pokrievky.
- Po upečení chlieb hneď vyklopíme na dosku. Necháme vychladnúť.