Domáci chlieb s čiernym pivom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do veľkej nádoby vysypeme múku, do stredu spravíme jamku, do ktorej vlejeme teplé pivo, droždie, cukor a zasypeme múkou. Takto pripravený kvások zatiahneme fóliou a necháme 30 minút kysnúť.

  2. Medzitým pripravíme šunkovú penu tak, že všetky suroviny vyšľaháme tyčovým mixérom dohladka. Penu dochutíme soľou a korením.

  3. Po 30 minútach pridáme do kvásku oškvarky a najemno nasekanú cibuľku, osolíme a vypracujeme chlieb, ktorý opäť necháme 30 minút odležať. Potom chlieb vytvarujeme do požadovaného tvaru na plech, potrieme vodou a dáme piecť pri teplote 180 °C.