Domáci burger

pampuska92 - fotkapampuska92, 22. októbra 2015

Rozmýšľala som čo na večeru, a tak vzniko toto. Zeleninu môže použiť každý takú, akú má rád.

Suroviny

7 ks (bagetky)
470 g
1 ks
1 čl
1 ks
70 g
3 strúčiky
 na vyprážanie
 na obalenie
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    K mletému mäso pridáme prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľku, ochutíme grilovacím korením, mletým čiernym korením, paprikou a soľou podľa potreby. Pridáme vajce, strúhanku a dobre premiešame.

  2. 2

    Zo vzniknutej zmesi trarujeme tenšie placky (tvar prispôsobíme žemli akú použijeme), ktoré obaľujeme v strúhanke. Vyprážame ako fašírky v rozohriatom oleji.

  3. 3

    Bagetky som si prerezala a obkladala v nasledujúcom poradí: na spodok som natrela tatársku omáčku, na to som položila vypražené mäso, rukolu, plátky šalátovej uhorky a červenej papriky. Vrchnú časť bagetky som jemne potrela pikantným kečupom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

kecemis
Pekna fantasia. Skus si este natriet zemlu trochou horcice. Uvidis ako ti prijemne zmeni chut.
mkuchm
JJ,, vyskusaj to z hovadzieho. Bude to u plne ine a bude to mnam.
Vobec na to nemusis pouzit nejak extra kvalitne a drahe hovadzie. Ani to nema zmysel.. Potrebujes trosicku masnejsie. aby to cele drzalo. Na vajce sa vykasli. To daj do fasirky :)
Kup si hovadzi krk, pomel, a poriadne rukou magaj a miesaj zo vsetkym co pises,, Ale magos to aspon 10 minut, aby sa z masa vytlacila bielkovina, ta ti to cele pekne polepi a bude to drzat aj bez vajca.
A uvidis, ze chut hovadzieho,, je uplne ina ako bravcovina. Este keby si mala jahnacie, v kombinacii s tou hovadzinou.. Ale u nas to neni zvykom mat v zasobe kus jahnaciny. Ani nie ze zvykom, skor je to o dostupnosti a cene.
evanaaa
Tiež mám pripravené hovädzie, myslím, že do burgeru sa ani cesnak nedáva a ani strúhanka, to už sú potom zrovna fašírky a tie majú inú chuť, ako spomína aj @mkuchm. Ale ako placka z mletého mäsa to nemusí byť zlé.