Domáce talianske gnocchi s gorgonzolou, slaninkou a špenátom videorecept
Najlepší a odskúšaný recept na talianske gnocchi aký som kedy jedol... Vyskúšajte aj vy :-)
Zdroj: https://www.facebook.com/SefkucharvLondyne
porcie
príprava
na 180 °C
Foto: tuvarichlap
Suroviny
Cesto na gnocchi: | |
4 ks väčšie |
|
300 g |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
Omáčka: | |
100 g (Verde) |
|
200 ml |
|
čerstvý |
|
|
|
|
|
Navrch: | |
100 g |
|
Postup
-
1
Umyté zemiaky v šupke prepichneme vidličkou a dáme piecť na 180 stupňov na 60 minút. Do cesta sú zemiaky lepšie keď sa upečú ako keď sa uvaria vo vode. Po upečení zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemno.
- 2
K zemiakom ako prvé pridáme celé vajíčko, dobre zamiešame a až potom pridávame soľ a postupne po častiach múku. Cesto presunieme na pracovnú dosku a začneme miesiť. Postupne pridávame zvyšnú múku až pokiaľ sa cesto neprestane lepiť na dosku.
- 3
Cesto rozdelíme na 5 rovnakých guliek, z ktorých vyšúľame dlhšie valčeky a tie nakrájame približne na 2 cm gnocchi. Dáme variť do vriacej slanej vody. Keď vyplávajú na povrch, scedíme a hneď ich schladíme v ľadovej vode. Opäť scedíme a potrieme olejom, aby sa nelepili.
- 4
Na panvici roztopíme maslo. Gnocchi opečieme do zlatista. Pridáme špenát, nadrobenú gorgonzolu, premiešame, zalejeme smotanou a pridáme nahrubo nasekané orechy. Na druhej panvici opečieme slaninku a slaninový čips.
- 5
Servírovanie: Gnocchi naložíme na tanier, na vrch posypeme nasekané orechy a slaninku s výpekom. Dozdobíme slaninovým čipsom a hneď podávame. Najlepšie chutia teplé. Dobrú chuť :-)
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu