Foto: dvorka
Niečo narýchlo z mne dostupných surovín. U nás máme radi špenát na rôzny spôsob, preto som urobila čo najjednoduchší.
Suroviny
Na rezance: | |
2 hrnčeky |
|
1 polievková lyžica |
|
podľa potreby |
|
Do rezancov: | |
1 lyžica nie plná |
|
1 hrsť |
|
3 strúčiky |
|
na varenie |
|
na varenie |
|
1 miska |
|
Postup
-
1
Nedávno som robila lekvárové pirohy z rezancového cesta a pretože mi cesto ostalo, nechala som ho trocha uschnúť a nakrájala na štvorce aj rezance, presušila a odložila do sáčku. Z múky, škrobovej múčky a vody podľa potreby som si urobila tvarujúce nelepkavé cesto, rozvaľkala som ho na doske posypanej múkou natenko a nechala chvíľu mierne zasušiť. Asi 10 minút a otočila som ho a znova nechala zasušiť. Potom som ho krájala na kúsky.
-
2
Použila som tieto suroviny. Rezance, olej, bazalku na ozdobenie, syr, cesnak a špenátové listy.
-
3
Rezance som dala variť do vriacej osolenej vody, povarila som 4 minúty, odstavila, zaliala pohárom studenej vody, premiešala a nechala 7 minút postáť.
-
4
Kým sa mi varili cestoviny na panvici s trochou oleja som opražila do voňava nakrájaný cesnak a nechala pomalyčky hriať.
-
5
Špenát som zaliala vriacou vodou, nechala 5 minút v nej postáť a potom precedila a opláchla studenou vodou. Nakrájala som na pásiky.
-
6
Rezance mi postáli, zliala som vodu, prepláchla studenou a nechala poriadne odkvapkať. Dala som ich na panvicu s cesnakom a trocha opiekla. Primiešala som špenát a odstavila.
-
7
Po chvíľke chladnutia sa môže zasypať syrom a spolu premiešať, alebo naservírovať na taniere a tak posypať syrom a kto chce, môže si pridať paradajky alebo kečup.
Diskusia k receptu