Domáce rezance so špenátom a syrom (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Niečo narýchlo z mne dostupných surovín. U nás máme radi špenát na rôzny spôsob, preto som urobila čo najjednoduchší.

Suroviny

Postup

  1. Nedávno som robila lekvárové pirohy z rezancového cesta a pretože mi cesto ostalo, nechala som ho trocha uschnúť a nakrájala na štvorce aj rezance, presušila a odložila do sáčku. Z múky, škrobovej múčky a vody podľa potreby som si urobila tvarujúce nelepkavé cesto, rozvaľkala som ho na doske posypanej múkou natenko a nechala chvíľu mierne zasušiť. Asi 10 minút a otočila som ho a znova nechala zasušiť. Potom som ho krájala na kúsky.
  2. Použila som tieto suroviny. Rezance, olej, bazalku na ozdobenie, syr, cesnak a špenátové listy.
  3. Rezance som dala variť do vriacej osolenej vody, povarila som 4 minúty, odstavila, zaliala pohárom studenej vody, premiešala a nechala 7 minút postáť.
  4. Kým sa mi varili cestoviny na panvici s trochou oleja som opražila do voňava nakrájaný cesnak a nechala pomalyčky hriať.
  5. Špenát som zaliala vriacou vodou, nechala 5 minút v nej postáť a potom precedila a opláchla studenou vodou. Nakrájala som na pásiky.
  6. Rezance mi postáli, zliala som vodu, prepláchla studenou a nechala poriadne odkvapkať. Dala som ich na panvicu s cesnakom a trocha opiekla. Primiešala som špenát a odstavila.
  7. Po chvíľke chladnutia sa môže zasypať syrom a spolu premiešať, alebo naservírovať na taniere a tak posypať syrom a kto chce, môže si pridať paradajky alebo kečup.