Domáce ravioly so špenátom a smotanovou omáčkou fotorecept

maartina - fotkamaartina, 6. januára 2011
Domáce ravioly so špenátom a smotanovou omáčkou (fotorecept)
Foto: maartina

Ravioli sú jedny z najjednoduchších cestovín, ktoré si môžeme pripraviť doma ...to aspoň je uvedené v jednej z mojich kuchárskych kníh ...a neklamali :))

4
porcie

Suroviny

Cesto:
300 g
3
1 PL
1 ČL
Plnka:
125 g
70 g, postrúhaný
1 rozšľahané
 štipka
250 g, mrazený mletý , , kt. rozmrazíme a vyžmýkame
Omáčka:
90 g
2 PL
250 ml
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku si preosejeme, uprostred urobíme jamku, pridáme vajcia, soľ a olej. Prstami spojíme múku s tekutinou, až sa vytvorí lepkavá guľa.

    Domáce ravioly so špenátom a smotanovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto spracúvame pokým nie je hladké a nelepí sa na dosku. Potom ho zabalíme do potravinovej fólie potretej olejom a necháme odstáť pri izbovej teplote asi 30min.

    Domáce ravioly so špenátom a smotanovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si pripravíme plnku. Zmiešame ricottu s polovicou parmezánu, vajcom, muškátových orieškom, špenátom, soľou a čiernym korením podľa chuti.

    Domáce ravioly so špenátom a smotanovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme natenko. Necháme ho schnúť asi 20min., potom ho rozkrojíme napoly a dáme plnku. Cesto medzi plnkou potrieme vodou.

    Domáce ravioly so špenátom a smotanovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Druhú polovicu cesta preložíme na naplnené cesto a rukou postláčame okolo plnky. Radielkom narežeme ravioli. Necháme ich ešte trochu stáť, aby obschli a potom dáme ho hrncia s vriacou posolenou vodou s troškou oleja. Varíme do mäkka cca 8-10 min.

    Domáce ravioly so špenátom a smotanovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravíme omáčku: roztopíme maslo, pridáme múku, pražíme asi 1min., postupne prilievame smotanu. Keď je omáčka príliš hustá, dolievame po troške mlieko. Necháme dobre prejsť varom. Ochutíme soľou, mletým korením, muškátovým orieškom a petržlenovou vňaťou.

    Domáce ravioly so špenátom a smotanovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ravioli podávame s maslom, prelejeme omáčkou, posypeme zvyšným parmezánom a čiernym korením. ...dobrú chuť :)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
vynikajúce , perfektný recept , viem o čom píšem, cesto a plnka bezkonkurečné , po usušení , alebo dať do mrazničky nemá chybu. Ukladám,KK!!
poznámka ; zabudla som , omáčka "bešamel"