Domáce ochucovadlo (fotorecept)

Autor receptu: babi

Robím to každý rok a som s tým veľmi spokojná, nakoľko sa to dá použiť do veľa receptov

Postup

  1. Suroviny
  2. Zeleninu očistíme, umyjeme s nakrájame. Fantázii sa medze nekladú, môžete použiť akúkoľvek zeleninu , ktorú pomixujeme, prípadne pomelieme. Recept je na 2kg zeleniny / všetkej spolu/
  3. Zmixovaná zelenina
  4. Pridáme 35-40dkg soli a pomiešame
  5. Däme do malých pohárov ,vrch môžeme ešte posypať troškou soli a zatvoríme. Vydržia dlho, už sa mi stalo, že som našla aj zabudnutú dvojročnú flašku a nič jej nebolo. Vhodné do polievok, pod akékoľvek mäso na šťave, solím tým zemiaky , môže sa pridať do pomazánok. Pri používaní treba dať pozor na solenie