Ovsené tyčinky

Domáce Flap jack (ovsené tyčinky)

Autor receptu: saymona

Niečo malé sladké pod zub aj pre tých, ktorí nemôžu mlieko.

6-8
porcií
5 minút
príprava
30-40 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablká očistíme a pokrájame. Všetky suroviny okrem vločiek dáme do hrnca, trocha povaríme, aby sa chute spojili a jablká trocha rozvarili (ja som dala jedno pri varení jedno až potom).
  2. Keď je všetko prepojené, hmotu nalejeme na ovsené vločky a miešame. Ak sa nám zdá hmota príliš suchá, môžeme pridať trocha mlieka. Hmotu prenesieme na plech, urovnáme a pečieme na 190 °C do zlatista (okolo 35 minút). Necháme 5-10 minút trocha vychladnúť a nakrájame. Ja ich potom nechávam vychladnúť úplne, pokiaľ ich odložím. Dobrú chuť.
  3. PS: môžete si pridať nasekané orechy, rôzne semiačka alebo sušené či čerstvé ovocie, každý kto čo má rád :3