Domáce bylinkové maslo

peta5 - fotkaPeta5, 17. decembra 2012 20:38
Ďalšie recepty »

Domáce bylinkové masloFoto: peta5

dobrota k horúcemu opečenému chlebíku alebo pečivu, ako prísada do iných receptov a samozrejme ku grilovaniu... ja ho mám najradšej na čerstvo upečených žemličkách

20 min
príprava

Suroviny

250 g
 8 druhov
1 čl
1 čl
1 - 3  strúčiky
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Maslo si necháme pri izbovej teplote zmäknúť, pripravíme si nadrobno nasekané bylinky čo sme si buď zamrazili- čo záhrada dala (myslím že taký základ je petržlenová vňať, kôpor, pažítka, žerucha) alebo kúpili hotové už pekne nasekané, mrazené, 8 druhov. Ďalej lyžičku soli, lyžičku citrónovej šťavy a pretlačíme si cesnak. Ten som som dala len jeden väčší strúčik, lebo ináč ˝mamáá to ťíííípééééé˝ ináč by som dala tak 3...:) Ale kto nechce, nemusí byť vôbec..

  2. 2

    Dáme to všetko do hlbšej misky a ručným mixérom dôkladne vyšľaháme. Pred podávaním necháme aspoň hodinu postáť v chladničke, nech sa chute pekne spoja.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist