Domáce bylinkové maslo

Autor receptu: peta5

dobrota k horúcemu opečenému chlebíku alebo pečivu, ako prísada do iných receptov a samozrejme ku grilovaniu... ja ho mám najradšej na čerstvo upečených žemličkách

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Maslo si necháme pri izbovej teplote zmäknúť, pripravíme si nadrobno nasekané bylinky čo sme si buď zamrazili- čo záhrada dala (myslím že taký základ je petržlenová vňať, kôpor, pažítka, žerucha) alebo kúpili hotové už pekne nasekané, mrazené, 8 druhov. Ďalej lyžičku soli, lyžičku citrónovej šťavy a pretlačíme si cesnak. Ten som som dala len jeden väčší strúčik, lebo ináč ˝mamáá to ťíííípééééé˝ ináč by som dala tak 3...:) Ale kto nechce, nemusí byť vôbec..
  2. Dáme to všetko do hlbšej misky a ručným mixérom dôkladne vyšľaháme. Pred podávaním necháme aspoň hodinu postáť v chladničke, nech sa chute pekne spoja.