Domáce bravčové pliecko na ananáse (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Na sviatočný obed niečo sviatočné a Vianočné...bravčové pliecko na ananáse..veľmi chutné..ananás a mäso sa spolu veľmi dobre navzájom dopĺňajú a kamarátia...
4 porcie |
50 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové pliecko som umyla, osušila a pokrájala na plátky...
- na panvicu som dala pol lyžice bravčovej masti a keď bola horúca, opiekla som na nej všetky plátky mäsa...opečené som vyložila na tanier...
- do hlbšej panvice som dala výpek a pridala som k nemu pol lyžice masti...pokrájala cibuľu a cesnak a opiekla som na masti..pridala som opečené mäso a podliala vínom..
- mäso som osolila, okorenila...
- a pridala som 2 PL. domáci kečup...ešte som pridala zbytok vína a podľa potreby počas pomalého dusenia som už podlievala iba horúcou vodou...pod pokrievkou sa mäso pomaly dusilo 80 min..
- pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si ananás...ošúpala som ho..
- pokrájala som ho na kolieska a tvrdý stred som vyrezala...2 kolieska som pokrájala na malé trojuholníčky, ktoré pridám k mäsu na konci prípravy..
- do hrnca som dala variť zemiaky v šupke...keď boli uvarené, vybrala som ich z vody a pokrájala na kolieska...zemiaky som opiekla na masti do chrumkava..
- do hotového úplne mäkučkého mäsa som pridala pokrájaný ananás a už iba chvíľku som ho nechala prejsť varom...
- hotové jedlo som uložila na taniere, pridala som kolieska opečených zemiakov a ananásu..ozdobila...a prajem vám dobrú chuť...