Domáce bravčové pliecko na ananáse (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na sviatočný obed niečo sviatočné a Vianočné...bravčové pliecko na ananáse..veľmi chutné..ananás a mäso sa spolu veľmi dobre navzájom dopĺňajú a kamarátia...

4
porcie
50 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové pliecko som umyla, osušila a pokrájala na plátky...
  2. na panvicu som dala pol lyžice bravčovej masti a keď bola horúca, opiekla som na nej všetky plátky mäsa...opečené som vyložila na tanier...
  3. do hlbšej panvice som dala výpek a pridala som k nemu pol lyžice masti...pokrájala cibuľu a cesnak a opiekla som na masti..pridala som opečené mäso a podliala vínom..
  4. mäso som osolila, okorenila...
  5. a pridala som 2 PL. domáci kečup...ešte som pridala zbytok vína a podľa potreby počas pomalého dusenia som už podlievala iba horúcou vodou...pod pokrievkou sa mäso pomaly dusilo 80 min..
  6. pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si ananás...ošúpala som ho..
  7. pokrájala som ho na kolieska a tvrdý stred som vyrezala...2 kolieska som pokrájala na malé trojuholníčky, ktoré pridám k mäsu na konci prípravy..
  8. do hrnca som dala variť zemiaky v šupke...keď boli uvarené, vybrala som ich z vody a pokrájala na kolieska...zemiaky som opiekla na masti do chrumkava..
  9. do hotového úplne mäkučkého mäsa som pridala pokrájaný ananás a už iba chvíľku som ho nechala prejsť varom...
  10. hotové jedlo som uložila na taniere, pridala som kolieska opečených zemiakov a ananásu..ozdobila...a prajem vám dobrú chuť...