Domáca zmrzlina

alexola - fotkaalexola, 28. mája 2011
Domáca zmrzlina
Foto: alexola

Donedávna som si myslela, že v neďalekej obci robia najlepšiu zmrzlinu. Keď si však urobíte zmrzlinu doma, z vlastných surovín, chuť je neporovnateľná. Zmrzliny Zobraziť celý popisDonedávna som si myslela, že v neďalekej obci robia najlepšiu zmrzlinu. Keď si však urobíte zmrzlinu doma, z vlastných surovín, chuť je neporovnateľná. Zmrzliny boli robené v zmrzlinovači, no verím, že sa dajú pripraviť aj striedavým mixovaním a mrazením (ak niekto vyskúša, dajte nám vedieť :) všetky zmrzliny sú bez vajec.

10
porcií
5 minút
príprava

Suroviny

Jahodová:
230 g
130 ml
120 g
90 g
Melónová:
200 g
130 g
100 ml
130 ml
1 ČL
Jogurtová:
260 g
200 ml
120 g
S kúskami čokolády:
215 g
180 ml
120 g
30 g strúhaná
1 bal.




Postup

  1. 1

    Jahodová (Melónová): jahody(melónovú dužinu) rozmixujeme s cukrom, pridáme ostatné ingrediencie, zamiešame a vlejeme do zmrzlinovača, prípadne vložíme do mrazničky a mixujeme až keď začne hmota tuhnúť (tento postup treba opakovať, žiaľ presné intervaly neviem, treba to asi len sledovať). Keď má hmota tuhšiu konzistenciu, uložíme ju do misky do mrazničky (najlepšia je tak po 4 hodinách)

  2. 2

    Jogurtová (VÝBORNÁÁÁÁÁ!!!!!): všetky ingrediencie- jogurt, šľahačku a cukor zmiešame a vlejeme do zmrzlinovača (prípadne použijeme postup mixér-mraznička)

  3. 3

    S kúskami čokolády (Stracciatella): Zmiešame mlieko, šľahačku a cukor, dáme mraziť. Keď má hmota správnu konzistenciu, po lyžiciach ju dávam do misky, zasypávam strúhanou čokoládou, opäť lyžica zmrzliny, strúhaná čokoláda.... a dám mraziť.

  4. 4

    Na tejto fotke sú: naozajstná čokoládová (porovnajte si tú farbu:), jogurtová, s kúskami čokolády a melónová.

    Domáca zmrzlina - obrázok 4
  5. 5

    Keďže som sa toľko natrápila s hlavnou fotkou a nezobrazuje ju kvôli jej orientácii celú, tu je ešte raz :) (vrchný kopček melónový, spodný jahodový.)

    Domáca zmrzlina - obrázok 5

Diskusia k receptu

frezia68
Aj keď si sa natrápila,stálo to za to...už sú v KK,hoci zmzlinovač nemám.Šikulka :-)))
mariaklara
@alexola , v úvode píšeš, že je neporovnateľná, ja si dovolím tvrdiť, že je porovnateľná v tom zmysle, že tvoja je určite oveľa, oveľa lepšia a chutnejšia, lebo vieš, čo si do nej dala. Vyzerá chutne. Ukladám si do MKk.
danenka
Ja som mala kedysi recept taký, že sa najskôr smotana so žltkami a cukrom uvarili, ale nemôžem ho nájsť a tá bola teda super a ono sa to zmrazilo len v mrazničke, dokonca vtedy sme mrazničku ani nemali takže vo výparníku chladničky. Skúsim ešte pohľadať.
jamarlen
rád dodám, že ak sa chcete so zmrzlinou menej natrápiť, použite predmrazené ovocie, rozmixujte, zmiešajte s vyšľahanou, osladenou šľahačkou a konzumujte ihneď, prípadne dajte ešte trochu mraziť. Už neodporúčam dlhodobejšie mraziť, ak už niečo bolo čiastočne rozmrazené.
skvelá je aj zo zamrazeného manga, dokonca iba s kokosovým mliekom, prípadne žltej dynky....
matja
Ja robievam jogurtovu - z tych ingrediencii ako ty ale bez zmrzlinovaca a potvrdzujem je vyborna! :) a myslim, ze aj tie ostatne by sa dali aj bez zmrzlinovca urobit ...
elisticka
naaaaaaaaaaadhera ale si narobila chutky:-)) nemam ju na com urobit ale ulozim si mozno niekedy ....
jeka
nádherná dobrota...............
alexola
ďakujem za komentáre, všetky ma potešili. Dnes som robila zmrzlinu z čerstvých bazových kvetov, je tiež výborná :) takú som ešte nikde nevidela, tak sa čoskoro s vami o ňu podelím. Každý má rád inú "zmrzku"- krémovejšiu, sorbet alebo podľa príchute, toto sú však tie moje najnovšie záľuby. Ak niekedy vyskúšate, budem veľmi rada:)
janger
Paradna zmrzlinka. A recept na tu krasnu tmavu cokoladovu nam neprezradis?
alexola
@janger čokoládová pribudne s bazovou, nemala som ju ešte odfotenú tak, aby vynikla :) a ďakujem
betka11
mňam dala by som si ale mliečne nemôžem,vydarila sa ti paradne
mata2101
tak ja môžem zmrzlinuav zime v lete hocikedy!!!!!a táto bude určite super vyskúšam!!!!!
lubka272
Jogurt dávaš obyčajný biely? Alebo može byť aj s príchuťou?
alexola
@lubka272 tak ako je v rozpise surovín, ja som dala biely jogurt. Môžte však použiť jogurt aký vám chutí....
kattruss
tyyyyyyyyyyyyyyyy brďo...akurat som urobila jahodovú ...fú tak to fakt nemá chybu :) ďakujeeeeeem :))))
zuzkam
Ahoj :) Dnes ráno som robila jogurtovú.. nemohla som odolať :) Nerobila som zmrzlinovačom, ale pridala som stužovač čo šľahačky, lebo sa mi zdala nejak riedka. Super sa zamrazila, chutí úžasne, ale zdá sa mi mastná. Na podnebí mi zostával tuk ... neviem prečo :( čo som mohla pokaziť?
alexola
@zuzkam teším sa, že si recept vyskúšala. Problém s tukom na podnebí mám občas aj ja, záleží od šľahačky. Šľahačku môžeš myslím až na 100% nahradiť mliekom, vtedy by zmrzlina mala byť menej mastná a viac by v nej bolo cítiť zmrazené kryštáliky. Tento rok som jej veľ nevyrobila, tak ti neviem poradiť, ktorá šľahačka je lepšia... Keď odskúšam najbližšie, pripíšem..
sovenka
Veľmi sa mi páčia tvoje recepty na zmrzlinu :) Inšpirovala som sa, lebo som hľadala recept bez vajec. Moja je tvarohovo pomarančová a miešala som ju len ručne, metličkou
bianka199
Super,hned idem do obchodu a skusam.Ja totiz musim vsetko co si zmyslim vyskusat.Ale super aj ja mozno nejaky recept pridam.<3 ;) :)
peru
Ďakujem alexola,tento receptík je fakt super.Robila som z neho dva druhy :straciatelu a z lesnych jahôd.Len tak sa po nich zaprášilo. ;0)
katika007
Veľmi chválim recept. Včera som robila Straccatellu a všetci boli nadšený. Veľmi pekne ďakujem za recept. Hľadala som niečo jednoduché a hlavne bez vajec a tento recept je dokonalý. Ešte raz dakujem :)
peginka
Ďakujem za skvelý recept. Dnes som robila jogurtovú a je dokonalá. Ešte raz ďakujem.
eliska555
Zmrzlina vizerá skvelo určite si ju doma spravíme, ale cez leto.
veronika353
Dostali jsme zmrzlinovač a tak jsem včera dělala tu jahodovou zmrzlinu,ještě bych chtěla vyzkoušet tu čokoládovou.Dělávám ruskou mezi oplatky,ale tam je jiný postup.Díky za výborný recept:-))
jak22256
Vanilkový cukor som dal ale menej a je to lepšie miesto 180g som dal 90g
roman69
nemozem tu najst recept na cokoladovy zmrzlinu. nemate ju prosim?
jatea
alexola, ďakujem za recepty. Mám nový zmrzlinovač, tak skúšam nové recepty. Dnes chcem urobiť nejakú ovocnú, mám čučoriedky tak vyskúšam podľa Tvojho receptu. A ako robíš čokoládovú?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia