Foto: alexola
Donedávna som si myslela, že v neďalekej obci robia najlepšiu zmrzlinu. Keď si však urobíte zmrzlinu doma, z vlastných surovín, chuť je neporovnateľná. Zmrzliny Zobraziť celý popisDonedávna som si myslela, že v neďalekej obci robia najlepšiu zmrzlinu. Keď si však urobíte zmrzlinu doma, z vlastných surovín, chuť je neporovnateľná. Zmrzliny boli robené v zmrzlinovači, no verím, že sa dajú pripraviť aj striedavým mixovaním a mrazením (ak niekto vyskúša, dajte nám vedieť :) všetky zmrzliny sú bez vajec.
porcií
príprava
Suroviny
Jahodová: | |
230 g |
|
130 ml |
|
120 g |
|
90 g |
|
Melónová: | |
200 g |
|
130 g |
|
100 ml |
|
130 ml |
|
1 ČL |
|
Jogurtová: | |
260 g |
|
200 ml |
|
120 g |
|
S kúskami čokolády: | |
215 g |
|
180 ml |
|
120 g |
|
30 g strúhaná |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Jahodová (Melónová): jahody(melónovú dužinu) rozmixujeme s cukrom, pridáme ostatné ingrediencie, zamiešame a vlejeme do zmrzlinovača, prípadne vložíme do mrazničky a mixujeme až keď začne hmota tuhnúť (tento postup treba opakovať, žiaľ presné intervaly neviem, treba to asi len sledovať). Keď má hmota tuhšiu konzistenciu, uložíme ju do misky do mrazničky (najlepšia je tak po 4 hodinách)
- 2
Jogurtová (VÝBORNÁÁÁÁÁ!!!!!): všetky ingrediencie- jogurt, šľahačku a cukor zmiešame a vlejeme do zmrzlinovača (prípadne použijeme postup mixér-mraznička)
- 3
S kúskami čokolády (Stracciatella): Zmiešame mlieko, šľahačku a cukor, dáme mraziť. Keď má hmota správnu konzistenciu, po lyžiciach ju dávam do misky, zasypávam strúhanou čokoládou, opäť lyžica zmrzliny, strúhaná čokoláda.... a dám mraziť.
- 4
Na tejto fotke sú: naozajstná čokoládová (porovnajte si tú farbu:), jogurtová, s kúskami čokolády a melónová.
- 5
Keďže som sa toľko natrápila s hlavnou fotkou a nezobrazuje ju kvôli jej orientácii celú, tu je ešte raz :) (vrchný kopček melónový, spodný jahodový.)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/vyborna-zmrzlina--bez-strojceka...
skvelá je aj zo zamrazeného manga, dokonca iba s kokosovým mliekom, prípadne žltej dynky....
nech sa páči, dávno som ju nerobila...