Domáca zmrzlina

Autor receptu: alexola

Donedávna som si myslela, že v neďalekej obci robia najlepšiu zmrzlinu. Keď si však urobíte zmrzlinu doma, z vlastných surovín, chuť je neporovnateľná. Zmrzliny boli robené v zmrzlinovači, no verím, že sa dajú pripraviť aj striedavým mixovaním a mrazením (ak niekto vyskúša, dajte nám vedieť :) všetky zmrzliny sú bez vajec.

10
porcií
5 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Jahodová (Melónová): jahody(melónovú dužinu) rozmixujeme s cukrom, pridáme ostatné ingrediencie, zamiešame a vlejeme do zmrzlinovača, prípadne vložíme do mrazničky a mixujeme až keď začne hmota tuhnúť (tento postup treba opakovať, žiaľ presné intervaly neviem, treba to asi len sledovať). Keď má hmota tuhšiu konzistenciu, uložíme ju do misky do mrazničky (najlepšia je tak po 4 hodinách)
  2. Jogurtová (VÝBORNÁÁÁÁÁ!!!!!): všetky ingrediencie- jogurt, šľahačku a cukor zmiešame a vlejeme do zmrzlinovača (prípadne použijeme postup mixér-mraznička)
  3. S kúskami čokolády (Stracciatella): Zmiešame mlieko, šľahačku a cukor, dáme mraziť. Keď má hmota správnu konzistenciu, po lyžiciach ju dávam do misky, zasypávam strúhanou čokoládou, opäť lyžica zmrzliny, strúhaná čokoláda.... a dám mraziť.
  4. Na tejto fotke sú: naozajstná čokoládová (porovnajte si tú farbu:), jogurtová, s kúskami čokolády a melónová.
  5. Keďže som sa toľko natrápila s hlavnou fotkou a nezobrazuje ju kvôli jej orientácii celú, tu je ešte raz :) (vrchný kopček melónový, spodný jahodový.)