Výborná zmrzlina - bez strojčeka

sovka62 - fotkasovka62, 15. februára 2010

Dievčatá v diskusii píšu o nanukových formičkách. V tom im neporadím, ale pridám recept na zmrzlinu, ktorú netreba zmrazovaťv strojčeku, takže sa hodí do Zobraziť celý popisDievčatá v diskusii píšu o nanukových formičkách. V tom im neporadím, ale pridám recept na zmrzlinu, ktorú netreba zmrazovaťv strojčeku, takže sa hodí do nanukových formičiek.

15 minút
príprava

Suroviny

4 ks
200 g
1 ks
500 ml
1  PL




Postup

  1. 1

    Oddelíme žĺtky a bielky. Do bielkov pridáme ľadovú vodu, na hrot noža kyseliny vínnej a ušľaháme. Postupne pridáme cukor s vanilkovým cukrom a došľaháme do tuhej peny. Zľahka vmiešame žĺtky. Smotanu vyšľaháme do tuha a obe peny zmiešame. Vložíme do mrazničky najmenej na 8 hodín.

  2. 2

    Toto je recept na vanilkovú zmrzlinu, ktorá chutí podobne ako známa ruská zmrzlina. Pred zmrazením do nej môžeme podľa chuti pridať roztlačené alebo rozmixované ovocie, kakao, sekané pražené priešky, kúsky čokolády, drvený karamel a pod.

Diskusia k receptu

kucharronald
Hmm....vyzerá to ľahký recept :) určite to niekedy skúsim...ale najprv niekde musím kúpiť kyselinu vinnú :) určite to vo vačšíh hypermarketoch predávajú....ja mám smolu...som z dediny... :) ale nevadí....zmrzlinu aj-tak nespravím v zime :D
sovka62
Kyselinu vínnu kúpiš v drogérii, v záhradkárskych predajniach alebo v predaajniach, kde predávajú potreby pre vinárov. Ale ak ju nezoženieš, sneho vyšľaháš aj bez nej, len pridaj za lyžicu studenej vody.
bozulka
Millý kucharronald,vidím,že to berieš vážne a keď budeš takto pokračovať určite bude z teba dobrý kuchár.Tak držím tie palečky.
bozulka
Sovka,jednoduchá a určite dobrá.Ruskú zmrzlinu milujem od svojej mladosti až doteraz a nielen zmrzlinu!!!
sovka62
Aj mne sa páči prístup kucharronalda, nevadí mu pýtať sa na podrobnosti a tak je to správne. Veď platí: nie je hanba nevedieť, je hanba nevedieť a neopýtať sa. Držím mu place, nech sa mu darí.
nyja
Jej, sovulienka, stráášne moc ti ďakujem za tento zmrzlinový receptík. Vyzerá to skvelo. urobím, sto pro!!! Posielam :-*
honestka
Dajujem aj ja;
inac kyselina sa najde aj pod nazvom : "Tartaric acid"
od sefkuchara mam poznatok, ze do bielkov ked sa prida za 2 lyzicky vrenej vody a ked je uz biely, tak za lyzicu cukru a tak sneh drzi dobre, ked nemame kyselinu.
jaroslava31
Keď si na alobal položíte obdĺžnikovú tortovú oplátku, na to navrstvíte sovkinu zmrzlinu a na vrch položíte druhú oplátku, zmrzlinu môžete takto odložiť do mrazničky. Keď je zmrazená, krájate ju na obdĺžniky a máte skutočnú ruskú zmrzlinu, ako si pamätáme z detstva. Ja ešte rozdelím cukor a vyšľahám s ním aj žĺtky. Dostanem tri vyšĺahané zmesi, ktoré zľahka zmiešam. Doporučujem - úžasné.
marlen
presne tak to robievam. zlepšenie - pridajte aj pár lyžíc sušeného mlieka, ostatné prísady presne ako sú v recepte, úžasnééééééé
marlen
@sovka62 , ešte chcem povedať, že čokoládovú robievam trošku inak - iba bielky a smotanu uvarím s lyžicou kakaa, nechám dobre schladiť, vyšľahám, zmiešam so šľahanými bielkami a dodám drvenú horkú čokoládu, vôbec nepridávam cukor, zaujímavá je práve trochu horká chuť, a môžu ju potom aj diabetici.. Podávam s kompótovými višňami,/hrušami, broskyňami/, podusenými na troche červeného vína, horúcimi. Vanilkovú zasa podávam s horúcimi malinami. dúfam, že odkaz si nájdeš. dnes robím vanilkovú s poslednými mrazenými malinami......
sovka62
Milá Marlen, určite vyskúšam. A ďakujem, že si mi zmrzlinu pripomenula, tuším ju idem hneď spraviť, už sa otepľuje, takže je najvyšší čas.
marlen
@sovka milá, iba som skúmal, či si odkaz dostala, moja zmrzlina bola skvelá, určite aj aj vaša:)))))
honestka
Sovka, hoci tu mame vyber a mnozstvo velmi dobrych zmrzlin davno ma zlakal tento tvoj akonahle si spomenula ze chuti ako "ruska"...
tak v sobotu som ju robila a mozem povedat, ze mi ozaj velmi chutila a dnes si uz na numozem len spominat-alebo znova urobit...
sovka62
Veľmi ma teší, Honestka, že zmrzlinka chutila. Ja ju mávam v lete v mrazničke stále, jedna sa minie, druhú urobím. Teraz sa už teším na naše jahody, s tými ju mám najradšej.
jozka
joj veru pravá ruská zmrzlina to bola chuť škoda že je už chladno ale aj tak ju urobim ,ved ked sa začne kuriť tak si dám v teplučku pri TV
sovka62
Ďakujem za komentár, Jožka a dobre, že si mi ju pripomenula. Už som ju dlhšie nerobila, veď bola stále zima a my sme išli z choroby do choroby. Ale ako správne píšeš, v teplučku pri TV......
tothka
@sovka62 vďaka za pripomenutie dobrého receptu, už som si uložila a určite ho vyskúšam čo nevidieť, pretože takáto zmrzka u nás frčí, no teraz som kúpila dosť v Lidli, takže až keď sa uvoľní mraznička, ale to bude určite zakrátko.
sovka62
Aj my máme momentálne z Lidla, objavili sa tam také, aké nepoznáme, chceme vyskúšať. Ale v lete budem určite robiť domácu.
betka11
@sovka inšpirácia velká,ja obetujem vajka a skúsim s rastlinnou šlahačkou mám niekde odložený recept na ruskú zmrzlinu ale v zápale hladania vhodných receptov pre nás som ho opomenula,ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia